Viata activa

Vara este aici!

In timpul activitatii fizice, organismul genereaza un volum ridicat de energie; utilizeaza mai multa energie si produce mai multa caldura, prin urmare simti ca ti-e cald. Pe parcursul acestui proces, corpul se protejeaza transpirand: pierzi lichide pentru a preveni supraincalzirea si a mentine echilibrul sistemului de incalzire a organismului. Intr-o zi caniculara de vara se intampla un lucru asemanator: cand corpul se incalzeste, incepi sa transpiri pentru a te racori. Este un proces normal pentru organism, numit ‘controlul temperaturii’.

Minerale!

Cu totii stim ca transpiratia este sarata. Cand transpiram, organismul pierde nu doar apa, ci si saruri minerale. De fapt, corpul secreta – si poate pierde – minerale si oligoelemente (calciu, zinc si fier). Chiar daca in cantitati mici. Din acest motiv, trebuie sa iti refaci rezervele de minerale in urma activitatilor sportive sau a activitatilor fizice care te fac sa transpiri excesiv in sezonul cald.
Suplimentarea fluidelor si a mineralelor pierdute este necesara pentru ca sistemul tau sa mentina un flux sanguin sanatos. Dar si sa regleze tensiunea arteriala, sa ajute la dizolvarea, absorbtia si transportul nutrientilor si sa regleze temperatura interna a corpului.

Complexul de minerale Power Mins contine 10 dintre cele mai importante minerale necesare pentru functionarea normala a celulelor organismului.
Se recomanda in special sportivilor si persoanelor care depun un efort fizic intens, in timpul sezonului cald, precum si celor care vor sa isi asigure necesarul de minerale.


Mentine-ti echilibrul intern al organismului cu ajutorul suplimentelor minerale pentru a te asigura ca sistemul tau functioneaza intr-o maniera stabila.

Acest articol a fost scris de...