
Totusi, cele mai bune aplicatii de editare foto tind sa se incadreze in doua categorii: cele destinate consumatorilor obisnuiti si cele orientate mai mult catre fotografi profesionisti.
De asemenea, trebuie sa tii cont si ca majoritatea celor mai bune aplicatii de editare foto iti ofera un anumit numar de functii gratuit, dar pentru a beneficia la maximum de toate functiile trebuie sa platesti un abonament lunar sau anual.
VSCO
1. VSCO
Incepem acest top cu aplicatia VSCO. Aceasta are o varietate de functii de corectare si ajustare foto care cresc calitatea fotografiilor tale. Poate importa chiar si fisiere RAW, adica cele facute cu aparatul foto profesional in format brut.
Aplicatia gratuita este limitata la instrumente de editare de baza (numai imagini statice) si cateva presetari (filtre) pe care le poti aplica peste pozele tale. In cadrul abonamentului, vei avea acces la un editor video, la mai mult de 200 de presetari, instrumente de editare avansate, instrumente de montaj statice si animate (inclusiv stratificare).

Colectia vasta de presetari si efecte iti permite sa creezi un aspect clasic pe fotografiile de pe telefon. Acestea sunt perfecte pentru a adauga o senzatie vintage imaginilor tale.
Spre deosebire de alte aplicatii in care filtrele pot fi coplesitoare, filtrele VSCO sunt subtile, delicate am putea spune. Multe dintre ele au un aspect moale si decolorat pentru editari.
Poti regla puterea si intensitatea filtrelor dupa gustul tau si poti regla fin culoarea si expunerea folosind instrumentele de editare.
PicsArt
2. PicsArt
PicsArt esteo aplicatie distractiva, intuitiva si usor de utilizat. Ofera multe instrumente creative, excelente de editare a imaginilor si o mare varietate de filtre atractive, statice. Cu ajutorul acestei aplicatii poti combina imaginile in colaje extrem de personalizabile, poti adauga text artistic, poti sterge elemente din background si poti imbunatati aspectul.

PicsArt ofera o colectie bogata si foarte accesibila de instrumente de editare si colajare foto pentru fotografi consumatori. Si ofera mult control creativ.
Are si o parte de editare video cu o interfata intuitiva care iti permite sa adaugi muzica – proprie sau din biblioteca din aplicatie -, sa decupezi videoclipurile, sa faci o fuziune video inteligenta si sa aplici filtre.
Snapseed
3. Snapseed
Snapseed este o aplicatie mai profesionala, insa poate fi folosita cu usurinta si de catre publicul consumator. Ca atare, are o gama completa de instrumente de editare de top, inclusiv pensule de editare selectiva, plus o colectie frumoasa de filtre.
Dispune de o gama de instrumente de editare de calitate profesionala, optiuni de ajustare a culorii si expunerii si instrumente de editare selectiva pentru a perfectiona fiecare imagine, precum si altele pe care te incurajam sa le descoperi.

De asemenea, poti utiliza modul portret al Snapseed pentru a netezi pielea, pentru a lumina ochii si pentru a crea o imagine de calitate profesionala. Poti folosi chiar si tehnici de editare mai avansate cu instrumentul de estompare.
Snapseed vine cu mai multe filtre pe care le poti personaliza folosind cele peste 30 de instrumente de editare ale aplicatiei. In plus, aplicatia este complet gratuita.
Acestea fiind scrise, Snapseed vine cu mai multe instrumente de editare si filtre decat celelalte aplicatii mentionate in acest articol.
Totusi, ceea ce il plaseaza pe Snapseed intr-o liga superioara este instrumentul sau de mascare de precizie. Perfect pentru fotografii care doresc sa estompeze fundalurile si sa ofere imaginilor lor adancime, acest control va transforma cu siguranta fotografiile.
Adobe Lightroom
4. Lightroom
Adobe Lightroom este o aplicatie excelenta de invatare a tehnicilor de luminozitate, claritate, expunere si nu numai. Cu ajutorul acestei aplicatii poti invata sa iti editezi imaginile ca un profesionist. Setul de caracteristici este destul de vast, cu zeci de instrumente pentru a lucra cu expunere, culoare, editare selectiva, filtre si altele.

Iti ofera o solutie puternica, dar simpla pentru editarea fotografiilor, fiind potrivita atat pentru incepatori, cat si pentru utilizatorii avansati. Este un editor de imagini intuitiv, care se poate dovedi util in multe situatii, mai ales daca esti in cautarea unor presetari rapide pentru a-ti imbunatati imaginile.
Va trebui sa platesti pentru a accesa functiile premium, cum ar fi ajustari selective, corectarea perspectivei si instrumentul de healing.
Canva
5. Canva
Caracteristica principala a aplicatiei Canva este biblioteca sa de sabloane versatile, personalizabile. In plus, ofera dimensiuni standard pentru o varietate de postari. Le poti descoperi pe toate la categoria Social Media.
Aplicatia ofera, de asemenea, elemente grafice, statice si dinamice, pe care le poti folosi in creatiile tale de povesti Instagram.
Efectele foto Canva sunt limitate la redimensionarea, ajustarea culorii si suprapunerea filtrelor pe fotografia ta, fiind mai mult o aplicatie de creatie, decat de editare.
Poti aplica diferite efecte, filtre, poti ajusta saturatia, luminozitatea si chiar sa utilizezi instrumente de decupare pentru a face modificari.
Canva este o aplicatie grozava pentru companiile care doresc sa creeze arta vizuala pentru a-si expune produsele si serviciile. Poti crea o multime de imagini de marketing. Este mai mult un instrument de creare grafica decat un editor de imagini strict, dar iti permite totusi sa faci modificari de baza.
Cu un cont Canva Pro, poti accesa mai multe instrumente de editare.

Mai toate companiile folosesc servicii de editare foto pentru a ajusta caracteristicile unei fotografii astfel incat sa se potruveasca cerintelor de brand. Aceste instrumente ofera multiple beneficii dupa cum am mentionat si in acest articol.
Nu uita! Editarea imaginilor este o arta.
Acest articol a fost scris de...
