Comunitatea Calivita

Ti-ai facut planul de actiune?

Daca citesti acest articol, probabil faci parte dintre persoanele care vor cu adevarat sa isi atinga scopurile. Probabil ai experienta in stabilirea obiectivelor si nu iti e dificil sa iti clarifici si sa iti faci o lista cu scopurile pe care vrei sa le atingi. Ideal ar fi sa ai si autodisciplina necesara pentru indeplinirea acestora.

Cum poti crea un plan eficient de actiune?

Daca este asa, nu mai ai nevoie decat de un singur lucru pentru a-ti atinge scopurile mai rapid si mai usor: un plan eficient de actiune.
„Un scop fara un plan de actiune este doar o fantezie.”– N. Branden 

Cum poti crea un plan eficient de actiune?
Primul pas este sa iti faci o lista cu scopurile pe care vrei sa le atingi. Aceasta te va propulsa incredibil, deoarece doar 3% dintre persoane au o astfel de lista.

Stabileste date limita

Urmatorul pas este stabilirea datei-limita pentru realizarea obiectivului stabilit.

In multe cazuri, planul esueaza exact in acest moment. Daca ne dorim sa atingem un obiectiv mai important, putem avea nevoie de ani de zile. In acest caz, trebuie sa il impartim in perioade mai scurte si sa ne stabilim date-limita realiste pentru fiecare dintre ele.
Daca scopul tau este atingerea unui nivel de performanta in CaliVita, trebuie sa te consulti cu cineva care a atins deja nivelul respectiv, pentru a-ti explica ce tip de structura de business este necesara si de ce perioada ai nevoie pentru a o dezvolta.
In comparatie cu o afacere obisnuita, la CaliVita te bucuri de avantajul major oferit de linia indrumatorului. Te poti consulta cu mai multe persoane, fiindca toate au urmat calea pe care trebuie si tu sa o urmezi pentru a-ti atinge scopul.

Planificarea este importanta

Dupa aceea trebuie sa iti faci o lista.

Chiar daca au un scop scris, multi oameni esueaza sa treaca la actiune deoarece nu au timp sa isi faca o lista. O lista cu toate lucrurile pe care trebuie sa le faca pentru a-si duce scopul la indeplinire.
Insa partea dificila de-abia acum incepe. Pe baza acestei liste trebuie sa iti creezi un plan in functie de prioritati si de ordinea sarcinilor. Evident, planul nu este batut in cuie. Daca e nevoie, poti adauga sau modifica lucruri pe parcurs.
Astfel, iti vei putea planifica fiecare luna, saptamana si zi. In acest fel, poti progresa treptat catre obiectivul stabilit. Daca situatia te conduce spre altceva, incearca totusi sa te tii de lista stabilita. Aceasta este harta care te conduce catre scopul tau. Urmeaza-ti planul si mergi tot inainte!