Sanatate

Te simti mai indispus in sezonul rece? De ce nu faci ceva in sensul asta?

Simti ca-ti lipseste pofta de viata pe masura ce toamna si iarna se apropie? Ei bine, nu esti singur. Intr-o anumita masura, cei mai multi dintre noi ne confruntam cu scaderea energiei si a entuziasmului odata cu sfarsitul verii. Insa, daca ajungi in punctul in care proasta dispozitie este persistenta si atat de puternica incat iti cauzeaza multa suferinta, o perioada indelungata, trebuie sa faci ceva.

Zile din ce in ce mai scurte

Partial, modificarile dispozitiei influentate de vreme se pot datora mostenirii genetice. Predispozitia spre melancolie e, de asemenea, influentata si de varsta. In plus, faptul ca in sezonul rece beneficiem de mai putina lumina solara joaca un rol important. Aceasta deoarece expunerea la lumina solara influenteaza nu doar dispozitia, ci si nivelul de hormoni din organism! Pe masura ce durata zilei scade, scade si cantitatea de serotonina (asa-numitul hormon al fericirii) din sistemul nostru. Celalalt hormon afectat de schimbarea anotimpurilor este melatonina: un nivel redus de melatonina ne poate deregla tiparul de somn.

Ce poti face este sa incerci sa iti pastrezi nemodificat programul chiar si in timpul sezonului rece. Fa regulat sport sau miscare in aer liber si nu sta prea mult timp singur. Fii activ, iesi in oras si intalneste-te cu prietenii. Este, de asemenea, foarte important sa te odihnesti suficient si sa oferi organismului o alimentatie de calitate. Pe langa o alimentatie echilibrata si diversa, te poti baza si pe suplimentele alimentare care te ajuta sa faci fata proastei dispozitii. Una dintre substantele active cu rol deosebit in combaterea acesteia este omega-3.

Omega-3 este excelent pentru copii si adulti

Cercetarile efectuate pe aceasta tema au demonstrat ca persoanele cu un nivel sanguin redus de omega-3 (in special DHA) prezinta un risc sporit de episoade depresive. In schimb, simptomele pot fi ameliorate semnificativ cu ajutorul suplimentarii cu ulei de peste imbogatit cu omega-3 (DHA). Iar beneficiile omega-3 nu se limiteaza la adulti. Acesta este de ajutor in lupta impotriva depresiei la copii, le amelioreaza problemele de comportament, poate induce un somn odihnitor si le poate creste capacitatea de concentrare si de invatare.

Noul nostru produs Nordic Pure Omega3 Liquid, care va fi lansat in curand pe piata, reprezinta o sursa excelenta de omega-3. Contine ulei de peste de o calitate ridicata, imbogatit cu DHA, extras din peste din apele Islandei. Produsul nu contine aditivi artificiali, zahar, conservanti, gluten, lactoza, proteine din lapte si nu are gust de peste. Datorita aromei delicate de lamaie si formei lichide va fi, cu siguranta, preferat atat de copii, cat si de adulti.

In plus, suplimentarea cu omega-3 va fi usurata de inca doua produse. Complexul sinergic #cheerUp, care va fi lansat pe piata pana la sfarsitul anului, contine doar ingrediente naturale. Acestea te ajuta sa scapi de starea de indispozitie delicat, fara riscul efectelor secundare sau al dependentei.

Surse bibliografice:
Brain docosahexaenoic acid uptake and metabolism – R J Scott Lacombe et al., Mol Aspects Med. 2018 Dec;64:109-134.
DHA Effects in Brain Development and Function – Lotte Lauritzen et al., Nutrients. 2016 Jan 4;8(1):6.