Sfatul Specialistului

Suplimente cu magneziu – ce sa alegi?

Viata moderna vine pe langa beneficii si cu o serie de dezavantaje; mancarea intens procesata la care avem acces usor ne indeparteaza de o alimentatie nutritiva, astfel aportul nostru de vitamine si minerale este scazut. Daca nu reusim sa asiguram din alimentatie nutrientii zilnici, este necesar sa fim atenti la ingredientele suplimentelor, la combinatii, doze si formele sub care se regasesc pentru a obtine un maxim de efect

Magneziul este un mineral pe care multi dintre noi nu reusim sa il asiguram organismului. Se considera ca aproximativ 80% avem deficit de magneziu, deoarece mancarea procesata este foarte saraca in magneziu. 

Acest mineral este intens consumat de organism atunci cand este supus stresului, oboselii si poluarii.

Un lucru mai putin stiut despre magneziu este ca el se afla preponderent in celule unde este nevoie de el, nu in sange. Astfel ca analiza magneziului seric nu ofera cu adevarat informatii despre magneziu total din organism. De multe ori magneziul seric este in limite normale, dar in celule este foarte scazut. 

De aceea trebuie sa fii foarte atent la disconfortul pe care il simti si daca simptomele corespund cu cele ale unui deficit de magneziu. Sa discuti cu medicul tau si sa incepi sa administrezi suplimente cu magneziu in timp ce incerci sa cresti aportul din alimentatie.

Rolul magneziului

Magneziu este important pentru sistemul nervos, de aceea deficitul se resimte de multe ori prin irascibilitate, insomnii, nervozitate, treziri nocturne, anxietate. 

Este implicat si in buna functionare a musculaturii, deficitul de magneziu declansand spasme musculare, puls neregulat, hipertensiune, palpitatii.

Magneziu este indispensabil absorbtiei vitaminei D, un alt nutrient pe care multi dintre noi trebuie sa il suplimentam. De aceea, daca valoarea vitaminei D este scazuta iti recomand sa administrezi si magneziu.

Magneziul este implicat in metabolismul glucozei. Astfel, deficitul atrage dupa sine fluctuatii ale glicemiei si o sensibilitate scazuta a celulelor la insulina, predispunand catre diabet. Acest lucru este cu atat mai important daca alimentatia nu este nutritiva si este prea bogata in carbohidrati.

In acest articol o sa analizam cateva suplimente cu magneziu si combinatiile in care il putem gasi.

Produse Calivita cu magneziu

#boostUp este un supliment destinat celor ce se afla intr-o perioada cu multe task-uri si au nevoie de concentrare sporita. Astfel malatul de magneziu este combinat cu extractul de Bacopa, unul dintre cele mai eficiente pentru a imbunatati functia cognitiva intr-un timp foarte scurt. Contine si Ginkgo biloba pentru cresterea fluxului sangvin si fosfatidilserina, un aminoacid esential in buna functionare a creierului.

#cheerUp, o combinatie extraordinara intre malatul de magneziu cu vitamina B6 pentru maximizarea efectului. Cu 2 aminoacizi ce au rol in protejarea de stresul oxidativ dar si furnizarea de energie, alaturi de zinc si roinita, cu efect benefic in starile de agitatie, anxietate si stres accentuat.

Stress Management pune alaturi glicinatul de magneziu si inozitolul, printre cele mai eficiente substante pentru gestionarea stresului, imbunatatirea semnificativa a calitatii somnului, cu efecte benefice pe tot parcursul zilei. Dar si un complex de vitamine B si colina, implicate in furnizarea de energie, ce se consuma in perioadele stresante si in lipsa somnului.

MagneziB6 este suplimentul cu o combinatie perfecta pentru utilizare zilnica datorita dozelor potrivite de magneziu, zinc si vitamina b6. Actioneaza atat pe sistemul digestiv, nervos dar si imunitar. Vitamina B6 sporeste absorbtia magneziului dar si efectul lui asupra sistemului nervos, astfel asiguri atat nivelul de concentrare dar si calmitatea pe parcursul zilei.

Incearca si...

Energy&Memory este combinatia intre magneziu, guarana, colina si antioxidanti. Este util in zilele cu mult sport, cu agitatie, cu somn putin in care te simti lipsit de energie. Magneziul este consumat intr-un procent crescut atunci cand corpul este supus activitatilor fizice intense sau stresului psihic. Guarana ofera aport de energie fiind stimulant in timp ce magneziu si colina refac depozitele de energie asigurand rezistenta crescuta.

Calcium Magnesium Plus este unul dintre putinele suplimente cu doze potrivite de calciu si magneziu, care sa asigure absorbtia ambilor nutrienti. Calciu in doza prea mare ar inhiba absorbtia magneziului. Din pacate majoritatea suplimentelor contin prea mult calciu. Atunci cand ne intereseaza absorbtia ambilor nutrienti, in special pentru crampe musculare sau sanatatea oaselor, este important sa asiguram absorbtia crescuta.

Menopausal Formula aduce o combinatie intre calciu si magneziu care sa permita absorbtia ambilor nutrienti. Ei sunt foarte importanti in aceasta perioada si forma de glicinat aduce beneficii multiple in special pentru calitatea somnului si starile de irascibilitate. Contine 2 extracte din plante binecunoscute pentru ameliorarea simptomelor menopauzei, in special bufeurile (black cohosh si dong quai), ingrediente pentru prevenirea retentiei de apa si minerale importante in aceasta perioada (seleniu, crom).

Power Mins este suplimentul de avut in buzunar, fiind util in zilele cu sport intens, cand corpul se deshidrateaza si pierde din mineralele esentiale. Transpiratia excesiva este una dintre principalele cauze a dezechilibrelor electrolitilor si influenteaza buna functionare a organismului in special nivelul de energie.

Acest articol a fost scris de...