Strategie de marketing pentru YouTube

by Moniq

Spune povestea brandului tau intr-un mod original.

Practic, ce este YouTube si cum te-ar putea ajuta pe tine ca antreprenor? YouTube este o platforma de storytelling, unde poti partaja si vizualiza continut video. Oamenii petrec o buna parte din timpul lor aici pentru a-si urmari creatorii preferati de continut si povestile pe care le spun acestia. Este locul unde oamenii cauta sa asculte muzica, sa urmareasca videoclipuri. Este locul unde deprind chiar anumite abilitati in diverse domenii: design, cooking, artcrafts, poate chiar programare si multe altele. Cum fac asta? Cu ajutorul tutorialelor. 

Exact! Atunci cand ai nevoie sa vizualizezi o anumita metoda de ,,executie” sa-i spunem, nu cauti pe Google, ci pe YouTube. Atunci cand ai chef sa urmaresti un show de StandUp Comedy, il vei cauta pe YouTube. Iar lista ar putea continua.

Toate acest lucruri duc la…storytelling. In caz ca nu esti familiarizat cu acest termen, afla ca storytelling-ul ajuta un consumator sa se conecteze cu un produs sau o idee. Permite unei afaceri sau unui creator de continut sa faca o conexiune mai personala cu fiecare client/urmaritor potential. Practic, sa ii spuna povestea si sa il ajute sa se identifice mai bine cu viziunea si valorile personale sau ale brandului.

Continutul video este extrem de captivant si util pentru multe tipuri de afaceri

Storytelling-ul este naratiunea coerenta sub forma de vlog sau reclama care impleteste faptele si emotiile pe care brandul le evoca. Pe langa faptul ca ofera clientilor motive pentru care ar trebui sa cumpere un produs sau un serviciu, companiile trebuie sa inceapa sa impartaseasca povestea din spatele marcii lor. 

Dupa ce ti-ai creat contul, trebuie sa iti configurezi identitatea, asa cum ai facut pana acum si pe celalalte platforme. Aceasta consta in setarea fotografiei de profil, banner/cover si sectiunea „Despre”.

Este important sa le configurezi corect, astfel incat contul sa para real si sa reflecte brandul sau nisa pe care activezi.
YouTube este al doilea cel mai mare motor de cautare din lume, imediat dupa Google, ceea ce il face un teren demn de exploatat pentru marketing organic gratuit.

Nu va fi usor, dar de indata ce canalul tau de YouTube va incepe sa creasca incearca sa...

1. Incurajeaza publicul sa se aboneze la canalul tau
Abonarea este cea mai buna modalitate prin care publicul tau sa stie ori de cate ori ai incarcat un videoclip si multe altele.

2. Partajeaza videoclipuri pe alte platforme de Social Media
Incearca sa iti mentii mereu publicul informat cu privire la continutul tau. Daca ai incarcat un nou videoclip pe YouTube, asigura-te ca si urmaritorii tai de pe Facebook, TikTok si Instagram stiu asta.

3. Foloseste cuvinte cheie relevante in titlul si in descrierea unui videoclip
Experimenteaza cu diferite titluri si descrieri. Selectarea cuvintelor cheie relevante pentru a creste numarul de accesari este o strategie SEO comuna pe orice retea sociala. Ajuta publicul sa gaseasca continut care il intereseaza.

4. Interactioneaza cu continut similar incarcat de alti utilizatori
Poti da like si comment la videoclipurile incarcate de alti utilizatori. Nu numai ca acesti utilizatori s-ar putea transforma in urmaritori, ci si oricine altcineva care vede acel comentariu sau il apreciaza. Fa acest lucru cu videoclipuri care au un subiect, un interes sau o tema similare cu ceea ce faci tu.

5. Incarca continut in mod regulat
Din nou. Regularitatea este cheia succesului, pe mai toate platformele de Social Media.
Fii consecvent.

Cateva exemple de continut pe care l-ai putea crea

1. Vorbeste despre tine si despre activitatea ta profesionala. Prezinta-le oamenilor domeniul in care tu activezi si invita-i sa reactioneze prin comentarii. Care este afacerea ta si ce faci? Acest tip de videoclip nu numai ca spune publicului tau totul despre cine esti, dar este si un continut esential pentru orice canal YouTube – indiferent cat de mare sau mic.

2. Tutorial. Fara doar si poate, acesta este cel mai apreciat tip de continut video, accesat de milioane de oameni. Deprinderea de noi abilitati este un subiect de larg interes. Pentru acest tip de continut ai putea face o exemplificare a ceea ce ofera produsul sau serviciul tau. De exemplu, daca esti un antrenor de fitness poti prezenta cateva exercitii fizice sau cum iti prepari un anumit fel de mancare.

3. Recenzii/StoryTime. Prin aceste videoclipuri incearca sa prezinti audientei tale produsele pe care tu le folosesti si rezultatele acestora. Poti face un videoclip si sub forma de teaser, iar dupa ceva timp sa revii cu parerea ta sincera cu privire la produsul incercat. Publicul tau va aprecia sinceritatea si va avea incredere sa consume acel produs.

4. Unboxing video. O cautare rapida a cuvantului „unboxing” pe YouTube va dezvalui cat de popular este de fapt acest fenomen. Cand vine un articol nou-nout, apasa pe „inregistreaza” inainte de a-l despacheta si creeaza un alt videoclip YouTube.

YouTube ofera fiecarei companii sau creator de continut o oportunitate de a obtine mai multi urmaritori. Cu toate acestea, este si un loc foarte competitiv. Aceasta inseamna ca nu vei vedea rezultate peste noapte. Multe companii mari intra in marketingul YouTube fara nicio strategie, asa ca asigura-te ca iti creezi un plan de postari inainte de care publicul tinta sa fie interesat. 

Optimizeaza acele videoclipuri in jurul cuvintelor cheie pe care le cauta oamenii la care doresti sa ajungi de pe YouTube.

Acest articol a fost scris de...

Iti recomandam

Adresa: Calea Aviatorilor, Nr. 18, Ghiroda, jud. Timis, Cod. 307200
Telefon: +40 256 217 505
E-mail: info@calivita.ro
web: www.calivita.ro

Aboneaza-te la noutati CaliBlog!