Minutul Calivita

Principalele certificari pentru suplimentele alimentare

De multe ori am vorbit despre diferenta intre medicamente si suplimente alimentare, evidentiind faptul ca atunci cand cumparam un supliment alimentar trebuie sa acordam o atentie mare calitatii si anume sa cunoastem producatorul si sa ne asiguram ca suplimentul este sigur. Acest lucru este cu atat mai important cu cat accesul la internet si informatia gasita usor ne poate induce in eroare, ne atrag efectele miraculoase si pozele si uitam sa verificam credibilitatea producatorului

Asa ca astazi analizam aspectele la care ar trebui sa fim atenti.

Suplimentele alimentare disponibile in Romania pot fi fabricate fie in Romania fie in alte tari. 

De exemplu produsele Calivita sunt din SUA asa ca notificarea initiala a fost facuta de catre FDA, autoritatea care se ocupa de punerea pe piata a suplimentelor si medicamentelor in SUA. 

Veti observa, intrand pe site-ul Calivita, ca este pus la dispozitia noastra certificatul obtinut de la FDA. Asta denota transparenta producatorului, crescand increderea noastra, a consumatorilor.

Pentru a fi puse pe piata din Romania, este nevoie ca ei sa obtina si notificarea de la Ministerul Sanatatii, autoritatea care se ocupa in Romania de legalitatea suplimentelor alimentare (in prezent si IBA – Institutul de Bioresurse Alimentare poate aproba).

La fel, Calivita pune la dispozitia noastra, notificarea pentru fiecare produs in parte.
Desi aceste aspecte par evidente, sunt multe cazuri de suplimente comercializate online fara aceste certificari. Asa ca este bine sa cunoasteti acest lucru si sa verificati mereu pe ambalaj ca este inscrisa notificarea.

Cum ne dam seama de calitate?

Dincolo de legalitatea produselor, ne intereseaza si calitatea. Acest lucru depinde de producator.

Calivita asa cum ne-a obisnuit, este un producator transparent care specifica ca au certificare cGMP. De asemenea produsele sunt fabricate urmand regulile de buna practica (Current Good Manufacturing Process). 

Acest lucru inseamna ca fiecare etapa din procesul fabricarii este verificata corespunzator pentru a indeplini cerinte precum: preventia contaminarii produselor si concentratie stabila a substantelor active astfel sa ajunga la noi un supliment sigur.

Unele din produsele Calivita au certificare organica, ceea ce inseamna ca ei declara faptul ca produsele sunt obtinute din ingrediente organice. Acestea sunt cultivate fara utilizarea pesticidelor, ingrasamintelor sintetice, regulatorilor de crestere sau aditivi si folosesc doar acei conservanti acceptati. 

Acest lucru contribuie la cresterea densitatii nutritionale a produselor dar si siguranta lor.

Nu uita sa verifici mereu producatorul si certificariile lui, cum asigura calitatea si in functie de produs sa te orientezi si catre certificari suplimentare. De exemplu: non GMO, organic, fara gluten, lactoza etc. 

De altfel, in portofoliul Calivita vom vedea ca exista produse organice precum: 

Organic Noni care are certificarea mai sus mentionata. 

RiseUp este un colagen fara gluten si fara lactoza.

Lecitina este non-GMO.

Lista poate continua, dar te invit sa intri pe site-ul lor oficial si sa descoperi produsele si certificarile lor. 

Acest articol a fost scris de...