In timp ce pe parcursul iernii este important sa folosesti creme sau lotiuni de corp intens hidratante pentru a proteja pielea de efectele temperaturilor scazute, pe timpul verii produsele cu o textura care sa fie absorbita instant in piele sunt absolut necesare. Pe de-o parte pentru a nu provoca excesul de sebum, iar pe de alta parte pentru a nu lasa o pelicula alba la suprafata pielii.
Ok. Produsele ca produsele, dar sunt ele de ajuns pentru a avea grija de sanatatea pielii? Este de ajuns sa aplici, zilnic, pe fata sau pe corp o anumita cantitate de crema si sa iesi la o terasa? Nu fara a fi combinate si cu cateva trucuri de ingrijire. Acestea sunt recomandate a fi facute chiar si cu cateva luni inaintea verii. Ca impactul temperaturilor crescute asupra pielii sa nu fie atat de mare.

Trucuri de ingrijire a pielii
1. Exfoliere!
Scruburile corporale, realizate sau nu acasa, sunt esentiale pentru pregatirea pielii pentru vara. Este important sa exfoliezi acel surplus de piele moarta inainte de a te expune la soare. Fie ca alegi sa te vezi cu prietenii undeva in oras, fie ca iti doresti o zi relaxanta la piscina.
Pe langa scruburi, si exfolierea prin periaj uscat este o metoda rapida de a netezi pielea. Aceasta metoda detoxifica pielea, imbunatateste circulatia si stimuleaza sistemul limfatic. Ceea ce aduce o stralucire mai uimitoare la suprafata. De asemenea, prin exofolierea periodica vei impiedica cresterea firelor de par pe sub piele. Acest proces este recomandat de aproximativ 2 ori pe saptamana, iar dupa ce este facut, este nevoie de hidratare cu o crema sau cu o lotiune de corp cu o formula lejera. Poti incerca lotiunea de corp Hand&Body Lotion de la CaliVita, iar pentru ten recomandarea noastra este OrganiCare Anti-ageing. (*poate fi si o baza de machiaj excelenta)
Alege un produs cu factor de protectie mare
2. SPF-ul este litera de lege!
Asa cum era de asteptat, cel mai important factor in protejarea pielii atat vara, cat si in restul anului este protectia impotriva radiatiilor ultraviolete ale soarelui. In lunile de primavara si in cele de vara, daca facem o activitate in aer liber in care pielea noastra nu este atat de expusa (practicand sport, de exemplu), este recomandabil sa utilizam cel putin un factor de protectie solara de 30. Mai ales pe acele zone care sunt expuse (brate, fata, gat etc.). In cazul activitatilor in care pielea este mai expusa, cum ar fi mersul la plaja sau la piscina pentru a face baie sau a face plaja, protectia ar trebui sa fie si mai mare. Cel putin un factor de protectie de 50. Aplicarea de protectie solara este esentiala pentru a impiedica soarele sa iti afecteze pielea si sa te confrunti cu arsuri solare si nu numai.
De asemenea, este important sa nu te expui la soare prea mult timp. Razele UV ale soarelui sunt mult mai puternice in lunile de vara. Asta inseamna ca pielea este mai expusa riscului de deteriorare. Asigura-te ca utilizezi un SPF in fiecare dimineata si nu doar cand este soare afara. De asemenea, cremele cu un indice mare SPF trebuie aplicate de mai multe ori pe zi. Mai ales daca vei petrece o perioada lunga de timp la soare sau in aer liber, in general.

Hidrateaza-te!
3. Hidratare!
Pielea se usuca destul de repede vara. Fie ca petreci mai mult timp inauntru cu aerul conditionat, fie ca te bucuri cat mai mult soare, ambele variante pot reduce nivelul de umiditate al pielii. Ceea ce inseamna ca este important ca aceasta sa ramana hidratata. Pe langa cantitatea minima de 2 l de lichide pe care trebuie sa o consumi zilnic, poti opta pentru un produs de ingrijire a pielii cu o formula mai usoara, pe baza de apa, care nu va infunda porii si nu va lasa o pelicula alba la suprafata. De asemenea, poti opta si pentru produse pe baza de colagen, CoQ10 si/sau acid hialuronic sub forma de suplimente alimentare. Acestea vor hidrata pielea de la interior, pentru un aspect wow la exterior.
Un nivel redus de hidratare este, poate, principalul motiv de aparitie a celulitei. Deci, ramai hidratata!
Profita de diversitatea de fructe si legume ale verii
4. Alimentatia
Unii nutrienti antioxidanti pot actiona intr-un mod similar, nu la fel de puternic insa, cu protectia solara. Mai multe studii au aratat ca, in acest fel, antioxidantii pot oferi o anumita protectie impotriva razelor UV si chiar pot reduce arsurile solare.
De exemplu, beta carotenul si luteina au efecte protectoare impotriva razelor UV. Beta-carotenul se gaseste in morcovi, dovlecei, cartofi dulci, pepene galben, spanac si mango. Luteina se gaseste in spanac sau alte legume cu frunze de culoare verde inchis. De asemenea, si suplimentele alimentare reprezinta o alternativa rapida pentru a-i oferi organismului acesti nutrienti antioxidanti.
Tine minte! Pregatirea pielii pentru anotimpul cald se face constant sau cu cateva luni inainte pentru a nu te confrunta cu arsuri solare, fire crescute pe sub piele, pori incarcati/dilatati sau celulita.