Vasile Joanta este un adept al dezvoltarii personale continue, subliniind importanta invatarii si adaptarii constante. Cei 250.000 de km parcursi prin tara pentru a descoperi noi parteneri Calivita si a sustine afacerea sa sunt o marturie a devotamentului si muncii asidue. Cea mai mare realizare profesionala a sa, momentul in care a devenit Palm Manager, reflecta o munca de echipa formidabila si dorinta de a transforma Giurgiu in „Oras Calivita”. Acest parcurs remarcabil subliniaza ca tineretea este o stare de spirit, iar succesul vine din definirea clara a obiectivelor si din munca perseverenta.
Povesteste-ne despre tine si despre pasiunile tale in afara domeniului profesional
Daca ar fi sa ma descriu, as spune „tanar si nelinistit”. In adolescenta am fost un montaniard inrait. Am batut in lung si in lat muntii din jurul Brasovului natal.
Apoi am urmat cariera inginereasca, mi-am intemeiat o familie minunata si viata ne-a purtat la malul Marii Negre.
Aici am inceput afacerile iar din anul 2000 ne-am mutat in Giurgiu, unde am redescoperit pasiunea pentru pescuit.
Momentele de relaxare maxima sunt cele petrecute in natura. Si tot la capitolul relaxare se incadreaza concertele de muzica clasica si teatrul. Si ar mai fi multe altele.

Te-ai defini mai degraba ca o persoana optimista, idealista, pragmatica sau pesimista?
Sunt optimist incurabil. Cred ca orice ne dorim este posibil de obtinut, daca actionam corect. Imi place la nebunie comicul de situatie. De aceea mereu incerc sa ii fac pe oamenii din jurul meu sa rada. Pur si simplu nu pot sa ma abtin. Asa e felul meu de a percepe lucrurile, modul meu de a ramane tanar si increzator.
Altfel, sunt foarte serios si determinat in tot ce intreprind.
Care a fost cea mai dificila cumpana din viata ta? Dar cel mai fericit moment? Exista o experienta din viata ta care te-a marcat profund si care te-a ajutat sa cresti sau sa te dezvolti ca persoana?
Cel mai critic moment din viata mea a fost cand am inchis prima firma, iar cel mai fericit – cel in care mi-am intalnit „jumatatea”.
Sa cuceresti inaltimile, sa fii in apropierea caprelor negre este extraordinar. Si am facut alpinism!
Dezvoltarea personala a fost si este un proces de lunga durata, bine zis, continuu. De aceea sunt multe evenimente care mi-au marcat evolutia si cariera si e greu de ales dintre ele. Unele au trezit noi nelinisti creatoare, altele mi-au reamintit ca varsta e doar un numar, pe cand tineretea – o stare de spirit.

Ce ai invatat in viata din propriile greseli?
Daca ar fi sa raspund in stilul meu, ar fi sa nu mai gresesc. Fireste ca nu e posibil, dar am invatat sa analizez greselile si sa evit sa le repet in viitor. Consider ca greselile sunt foarte importante in dezvoltarea personala. La fel si reusitele.
Cum a inceput calatoria ta in lumea Calivita?
In strada. Eram la Giurgiu si cautam o sursa de venit. Imi doream sa am din nou o afacere, dar nu aveam capitalul necesar.
Dupa multe cautari am decis sa vad ce e cu sistemul asta. Pentru mine, ca inginer, era cuantificabil. Totul era descris prin cifre. Am fost „incurajat” inca de la inceput ca nu o sa reusesc, ca „oamenii din Giurgiu e rai, domne…”. Stiam insa de la bunicul meu ca „omul sfinteste locul”, iar daca nu incerci, cum poti descoperi daca ceva functioneaza sau nu?! Si a functionat, chiar daca pentru asta am fost nevoit sa inghit multe mitocanii.
Am crezut in mine si apoi in cei cativa oameni care au spus DA asocierii cu mine si Calivita.
Care sunt cele mai importante lucruri care s-au schimbat in mediul in care lucrezi de cand activezi tu in comunitatea Calivita?
De departe trecerea de la munca offline la cea online. Totul s-a schimbat cu o viteza uluitoare. Dintr-o data ne-am trezit in alta lume. Tehnologia si internetul au schimbat complet modul de comunicare.
Pot sa spun ca am luat-o de la capat, dar de-acum am experienta in acest sens. Inca o data sunt pe o strada, doar ca este virtuala. Nu ne mai imbratisam direct, ne pupam pe zoom.
De ce crezi ca unii au succes si altii nu, in afacerea Calivita?
Totul tine de ce vrei sa faci cu viata ta. Sa definesti cat mai precis cine vrei sa fii, ce tip de viata vrei sa duci. Apoi e necesar sa inveti continuu, sa te tii la curent cu noile mijloace de comunicare, de transmitere a informatiei specifice.
Ca in orice domeniu, cei care au reusit au avut si un dram de noroc, si un strop de har, de parca au fost facuti anume pentru asta. Realitatea este ca pana acum au fost mii de ore de munca, mii de contacte pentru promovarea afacerii, sute de ore de seminare si, in cazul meu, 250.000 de km parcursi in tara pentru descoperirea de parteneri noi si sustinerea celor care au decis sa se alature afacerii noastre.
Care sunt cele mai mari realizari sau momente de succes pe care le-ai trait ca partener Calivita?
Cea mai mare realizare, pe care o sa o tin minte toata viata, a fost momentul in care am devenit Palm Manager. A fost o munca de echipa formidabila cu un entuziasm de nedescris. Atunci a prins viata si dorinta ca Giurgiu sa devina „Oras Calivita”.

Ce planuri si obiective ai pentru viitor? Care sunt initiativele cheie pe care le ai in vedere in cadrul comunitatii Calivita?
Desi pentru 90% dintre oameni a iesi la pensie inseamna sa te opresti din activitate, sa mananci seminte la scara blocului si sa faci politica, nu e valabil si pentru mine!
Voi continua dezvoltarea afacerii mele Calivita, imbinand modul de lucru offline cu cel online. Nu renunt la valorile clasice ale sistemului (intalniri directe, seminare etc.), dar imi dezvolt acum abilitatile necesare lucrului online.
Am construit (alaturi de Elsa – sotia mea) site-ul www.activsisanatos.ro, cu prezenta pe Facebook si Instagram, o comunitate WhatsApp, dar si un canal YouTube prin care mentinem si crestem contactele cu partenerii nostri.
Ce ne rezerva viitorul… probabil ne va spune AI.
Acest articol a fost scris de...
