Sanatate

Pastreaza-ti calmul si echilibrul!

A sosit toamna, dar, dupa lunile de vara, majoritatea dintre noi avem bateriile reincarcate, fiind pregatiti sa reincepem anul scolar sau sa ne ajutam copiii sa o faca. In multe cazuri, aceasta presupune noi sarcini si obligatii, care fac si mai dificila mentinerea echilibrului munca-viata privata. Multe persoane isi modifica acum prioritatile. In plus, pandemia nu s-a terminat inca, iar acest lucru ne poate umbri viata de zi cu zi.

Planificarea prioritatilor

Suntem expusi zilnic stresului. Iar de stresul negativ nu putem scapa prea usor. 
Stresul negativ are la baza procese emotionale. In general, este cauzat de diferite situatii de viata. Acesta induce un lant de procese biologice in organism. Scopul lor este de a  ne pregati sa facem fata situatiei stresante. Insa stresul de la locul de munca, de exemplu, nu poate fi eliminat cu usurinta. Atunci ramanem pe standby. Nu ne mai putem recapata echilibrul si efectul negativ asupra organismului poate deveni permanent.

De aceea este important, asa cum spune Stephen Covey, „nu sa prioritizam ce avem in plan, ci sa ne planificam, prioritatile!”.
De ce este atat de dificil acest lucru? Fiindca, de multe ori, altii ne impun unele sarcini. Acestea apar in continuu. De la noi se asteapta sa le efectuam cat de repede posibil. Insa trebuie sa ne stabilim prioritatile. Trebuie sa ni le definim si nu ne putem permite ca lista pe care ne-am facut-o deja sa fie modificata dupa bunul plac al celorlalti.
Daca o persoana stie care ii sunt principalele prioritati si isi stabileste scopurile in functie de acestea, va fi mult mai eficienta in dezvoltarea afacerii.

Actioneaza conform prioritatilor

In cazul unei intalniri de afaceri, vei fi mai increzator in fortele proprii datorita simplului fapt ca ai deja prioritatile si scopurile stabilite. Stii de ce faci anumite lucruri si stii care sunt lucrurile cu adevarat importante pentru tine. Cu siguranta iti vei face timp sa iti dezvolti afacerea asa cum trebuie, vei repera cu mai multa usurinta ocaziile spontane si vei profita de ele.

In plus, o astfel de persoana isi analizeaza rezultatele intr-un mod mai realist, care ii permite sa isi construiasca o afacere mai bine structurata si mai profitabila.


Pastreaza-ti calmul si echilibrul in viata! Actioneaza conform prioritatilor tale si profita de oportunitatea oferita de CaliVita, atat in ceea ce priveste produsele, cat si afacerea, de a-ti trai viata cu mai putin stres si intr-un echilibru deplin!

Acest articol a fost scris de...