Familia mea

Pasta de dinti potrivita pentru intreaga familie

Sensibilitatea dentara afecteaza o cincime din populatie. Aceasta se datoreaza faptului ca smaltul (si cementul) dentar se subtiaza si gingiile se retrag, descoperind tesutul de dedesubt. Drept rezultat, acesta vine in contact direct cu diferiti stimuli, cum ar fi frigul, caldura, alimentele si bauturile acide sau dulci, pe care ii transmite catre nerv.

Despre sensibilitatea dentara

Hai sa vedem care sunt cele mai frecvente cauze ale sensibilitatii dentare:

1. Utilizarea pastelor de dinti cu ingrediente agresive poate subtia smaltul dentar si distruge gingiile.
2. Periile de dinti cu peri prea aspri uzeaza smaltul dentar.
3. Periatul prea des poate subtia smaltul dentar.
4. Tehnicile incorecte si agresive de periat pot cauza distrugeri si retragerea gingiei.
5. Consumul alimentelor si bauturilor acide sau refluxul pot duce la deteriorarea smaltului dentar.
6. Afectiunile gingivale pot cauza retragerea gingiei.
7. Scrasnitul dintilor (bruxismul) poate afecta smaltul dentar.
8. Tratamentele dentare, cum ar fi inalbirea dintilor, pot provoca instalarea sensibilitatii dentare.
9. Gingiile se retrag odata cu inaintarea in varsta.

Ce putem face?

Cum te poti proteja impotriva sensibilitatii dentare?
1. Invata tehnicile corecte de periaj.
2. Foloseste o perie de dinti moale.
3. Alege o pasta de dinti cu actiune delicata.

Pasta de dinti ideala:
• reduce durerea si inflamatia,
• nu irita si mai mult gingiile sau smaltul dentar,
• este eficienta si protejeaza dintii,
• contine ingrediente naturale.

In acest scop, iti recomandam pasta noastra de dinti organica OrganiCare Fresh Herbal Lemon. Curata temeinic, dar delicat, cu ajutorul plantelor organice din compozitie. Protejeaza smaltul dentar si calmeaza mucoasa bucala iritata si gingiile. Este ideala pentru intreaga familie.

Alege o pasta de dinti cu ingrediente organice!

De ce sa alegi o pasta de dinti cu ingrediente organice?

Multe persoane probabil inca mai cred ca folosirea produselor cosmetice organice este un lux sau o cheltuiala inutila. Iti vom demonstra ca aceste convingeri sunt cat se poate de neadevarate.

Daca apelezi la produsele cosmetice organice, poti fi sigur de urmatoarele:
1. Cel puțin 95% dintre ingredientele de origine vegetala provin de pe plantatii organice.
2. Produsele nu contin ingrediente ce cauzeaza iritatii, alergii sau probleme de sanatate, cum ar fi uleiuri, agenti coloranti sintetici, substante cancerigene sau derivati de aluminiu.
3. Indeplinesc criteriul puritatii. Aceasta inseamna ca materiile prime si produsul finit nu au fost expuse unor materii neecologice, cum ar fi reziduuri farmaceutice, pesticide, metale grele sau carbohidrati cancerigeni peste o anumita limita.
4. Materiile prime nu au fost expuse radiatiilor radioactive (de ex. in scop antimicrobian) si nu sunt permise modificarile genetice.
5. La fabricarea produselor nu pot fi folosite plante pe cale de disparitie sau parti ale acestora.
6. Produsele nu sunt testate pe animale.
7. Ambalajul este reciclabil.

Originea produselor trebuie sa poata fi justificata in orice moment de organismul abilitat sa emita licenta (de ex. ICEA, ECOSMETICA).

Fresh Lemon

Pastele de dinti obisnuite contin o serie de ingrediente care nu cresc neaparat eficienta periajului, ci doar le faciliteaza vanzarea. Cu alte cuvinte, imbunatatesc textura pastei, produc spuma, confera un gust bun si o culoare intensa pastei de dinti. Insa aceste substante pot fi daunatoare sanatatii. 

Dintii tai iti vor fi recunoscatori ca ai grija de ei. Alege o pasta de dinti organica, alege OrganiCare Fresh Lemon Herbal! Nu contine fluor, SLS, parabeni, triclosan, formaldehide, agenti de colorare, arome sintetice, nichel, microperle, nici macar mentol. Indeparteaza eficient, dar delicat tartrul, cu puterea plantelor organice, calmand gingiile iritate si membrana cavitatii bucale.

Periajul in cazul copiilor

Periajul regulat al dintilor este important atat pentru copii, cat si pentru adulti. Acesta ajuta la indepartarea bacteriilor care cauzeaza cariile dentare si boala gingiilor. Este recomandat ca toata lumea sa se spele pe dinti de doua ori pe zi – dimineata si inainte de culcare.

Este, de asemenea, indicat ca cei mici sa inceapa sa se spele pe dinti devreme, astfel incat sa vada periajul dintilor ca parte a rutinei zilnice. Ei vor avea nevoie de ajutor, incurajare pentru a dezvolta aceasta noua abilitate, dar si de o pasta de dinti cat mai naturala si eficienta, fara fluor. Pentru copiii cu varsta sub 3 ani, utilizati doar o cantitate mica de pasta de dinti de marimea unui bob de orez, iar pentru cei mai mai mari, utilizati o cantitate asemenea unui bob de mazare.

Periajul ar trebui sa fie circular pe gingii si pe dinți, timp de 2 minute. Acorda o atentie speciala molarilor din spate, care sunt cel mai expusi riscului de a se caria.
Nu uita sa schimbi periuta de dinti o data la fiecare 3-4 luni.

Poti afla mai multe despre noile produse CaliVita de aici