Contextul sarbatorilor de iarna
Obiceiuri nesanatoase in perioada sarbatorilor? Oamenii tind sa abandoneze obiceiurile sanatoase in timpul iernii, iar un prim motiv ar parea sa fie vremea rece care ii tine inauntru si ii face sa se simta lipsiti de orice motivatie. Cine vrea sa se tina de o dieta sau sa mearga la sala?
Totusi, unii reusesc sa revina la vechiul stil de viata dinaintea sarbatorilor, inca din ianuarie. Altii nu isi vor mai recapata prea curand motivatia de a face fitness sau sa scape de kilogramele pe care le-au adaugat. Dar nu trebuie sa fie asa!

Hai sa descoperim impreuna cum putem trece mai usor peste tentatiile sarbatorilor de iarna
1. Nu manca de fiecare data cand ai impresia ca iti e foame
Si incepem cu o provocare, mai exact sa mananci pentru ca iti este foame, nu de plictiseala sau stres. Nu este usor, dar nici imposibil. De fiecare data cand ai impresia ca iti este foame, ai putea incerca sa bei un pahar plin cu apa si sa astepti cateva minute pentru a vedea daca senzatia persista. De aici si vorba cand ti-e foame, bea apa.
2. Nu te stresa. Nu totul trebuie sa fie perfect
Da, da. Stim ca este o perioada aglomerata. Totusi linisteste-te cateva clipe si trage adanc aer in piept. Nu uita ca stresul contribuie major la cresterea nivelului de cortizol, ceea ce, la randul sau, duce la cresterea in greutate. Deci nu te stresa cu alegerea decoratiunilor ideale. Parca e si mai rau cand nu mananci si totusi te ingrasi, nu?
3. Nu iti priva organismul de odihna
Bine, nu chiar 24 din 24 ca totusi, bradul nu se impodobeste singur, dar destul cat sa te simti fresh. Sa fii pregatit sa faci fata chiar si celor mai delicioase sarmale. Un somn bun face minuni pentru reducerea nivelului de stres.
4. Nu uita de fibre!
Fibrele sunt un alt nutrient important care induce senzatia de satietate. Unele studii arata ca o crestere a consumului de alimente bogate in fibre poate reduce aportul total de calorii. De exemplu bananele, merele, morcovii, cartofii si nu numai, ajuta la prevenirea cresterii in greutate. Din pacate, multe preparate traditionale din timpul sarbatorilor de iarna nu contin fibre. Ai putea incerca si suplimentele nutritionale bogate in fibre, precum produsul Nopalin, de la CaliVita.
5. Evita senzatia de prea plin dupa masa
Truc secret: atunci cand te pui la masa incerca sa nu termini tot din farfurie. Deci, cand incepi sa simti ca esti satul, opreste-te din mancat.
Pe scurt...
Sarbatorile de iarna transmit bucurie si vin la pachet cu o sumedenie de preparate care mai de care mai gustoase. Asta nu inseamna sa profiti de scuza ca macar o data in an iti permiti sa exagerezi si sa mananci mai multe gustari dulci sau sarate. Rasfatul la o masa sau doua este un lucru, dar excesul de zi cu zi este o reteta pentru dezastru. Toate aceste calorii suplimentare se aduna si, daca nu esti atent, ai putea descoperi ca ti-ai sabotat luni de alimentatie sanatoasa in decurs de cateva zile. Desigur, poti reveni oricand la o dieta sanatoasa si sa faci cateva exercitii fizice.
Obiceiuri nesanatoase in perioada sarbatorilor? Nu si de data asta!