1. Povesteste-ne despre tine si despre pasiunile tale in afara domeniului profesional
Motto: ”Ia-ti visurile in serios!
Iubeste, Calatoreste, Traieste!
Despre asta e viata.”
Cu multi ani in urma, am inteles cat de importanta este pastrarea sanatatii si cat de productiv este sa fii mereu in forma maxima.
Apoi, am descoperit ce bucurie iti poate aduce sa intelegi ca esti inzestrat in mod natural cu abilitati si talente, care te fac unic.
Fiind pasionat de dezvoltare personala, comunicare si de leadership de peste 20 de ani, prin ceea ce fac ajut oamenii sa isi atinga potentialul maxim, printr-un stil de viata sanatos. Apoi ii invat sa se descopere pe sine si sa-si puna in valoare punctele forte ale personalitatii lor, sa poata ajunge la rezultatele pe care si le doresc.
Sunt printre altele, Consilier si Trainer de Analiza comportamentala model DISC si Business Partner la Calivita.
Sunt freelancer de aproape 30 de ani, imi place libertatea, duc o viata activa, fac sport, imi place sa calatoresc, sa cunosc oameni noi si stilul lor de viata.
Sunt pasionat de citit, de fotografie, si de cooking.
Sunt impreuna de 41 de ani cu Didi, sotia mea si avem doi baieti frumosi si un nepotel.
Nu am pasiuni in afara domeniului profesional, pentru ca m-am straduit sa-mi fac pasiunile sa devina profesie.
2. Te-ai defini mai degraba ca o persoana optimista, idealista, pragmatica sau pesimista? De ce?
Sunt o persoana optimista, dar cred intr-un optimism realist.
Din experienta proprie si de la mentorii mei am invatat ca tot ce merita in viata nu este usor de obtinut.
De aceea, le spun celor care vor sa ma asculte, sa nu mai creada in textele de marketing, care promit succesul usor si repede.
Daca ar fi fost usor, fiecare am fi devenit deja slabi, frumosi si bogati.

Ce este cu adevarat important este sa-ti gasesti motivatia, acel IKIGAI cum spun japonezii, motivul pentru care te trezesti dimineata. Sa-ti cunosti punctele forte, care te ajuta sa razbesti, sa te perfectionezi continuu si sa ramai perseverent pe cale.
Daca sunt alaturi de Calivita de 26 de ani, este o dovada ca ideile de mai sus functioneaza.
3. Care a fost cea mai dificila cumpana din viata ta? Dar cel mai fericit moment?
In 1998 eram inca o persoana sceptica. Nu mai credeam in nicio minune. Criza anilor ’90 ne afectase rau de tot. Strategia noasta de viata era sa avem mai multe slujbe din care sa castigam cate putin si sa reusim sa traim si sa crestem decent, (pe atunci) singurul nostru copil.
Participam la o intalnire de afaceri, (va redau cliseul meu mintal de atunci) unde urma sa vina si un om de afaceri din SUA. Venisem mai mult din curiozitate, sa vad un om de afaceri american in carne si oase.
Am ascultat cativa vorbitori care spuneau ca au realizari de succes si chiar erau felicitati si aplaudati acolo pe scena.
Asta mi-a placut! Atunci mi-a incoltit in minte o dorinta.
Apoi a urcat pe scena omul de afaceri de care v-am spus. Era Gerry Hargitai, Presedintele Calivita! Il vedeam pentru prima data.

M-a cucerit felul in care s-a conectat cu noi, simplu, ca de la om la om. Nimic din aroganta personajelor din filmele de la Hollywood. Ne-a vorbit despre criza, despre nevoile noastre umane indreptatite: despre sanatate, despre nevoia unui venit decent si stabil, despre bucuria de a calatori, intr-un cuvant Calivita Life Style.
Atunci, a formulat o fraza care a ramas memorabila. Colegii care au fost atunci in sala poate ca si-o mai amintesc: ”Calivita are banii de care voi aveti nevoie si va poate ajuta. Doar ca banii acestia sunt blocati in banci. Ce trebuie sa faceti, este sa va faceti munca si sa va indepliniti sarcinile lunare, anuale, etc. din planul de afacere. In felul acesta ii puteti debloca.”
In noaptea aceea, acasa, am devenit ”calivitian” nu doar cu card de membru, ci si cu sufletul!
6. Care sunt cele mai importante lucruri care s-au schimbat in mediul de afaceri de cand activezi tu ca partener Calivita?
Mediul de afaceri din Romania nu a fost niciodata unul prietenos, dar nici ca simplu angajat nu ai o viata lipsita de griji.
Exista anumite riscuri si costuri pentru a deveni intreprinzator. Dar acestea sunt mult mai mici decat riscurile pe termen lung si costurile unei vieti fara implicare.
Peste constragerile birocratice s-au suprapus mereu si tot felul de schimbari sociale si tehnologice.
Au fost tot felul de evenimente nadorite: denominarea leului din 2005, fluctuatia valutara, fluctuatia TVA-ului, inflatia, reducerea activitatii economice in Romania.
Partea buna din toate acestea este ca am beneficiat de ajutorul unui partener puternic si onest: CALIVITA.

Noi, comunitatea membrilor am continuat sa ne facem munca si sa mentinem nivelul vanzarilor, iar firma a continuat sa aduca produse, chiar produse noi, sa ne sprijine in organizarea de evenimente si sa ne plateasca bonusurile.
Metodele de lucru si de marketing s-au schimbat continuu, chiar de la un an la altul. De la intalniri ”face to face”, acum ne-am mutat in online. In aprilie 2020 deja foloseam platforma Zoom pentru intalnirile saptamanale.
A fost nevoie sa ne adaptam permanent! Dar toate aceste provocari nu ne-au descurajat, din contra, ne-au intarit!
7. De ce crezi ca unii au succes si altii nu, in afacerea Calivita?
Cred ca in primul rand este vorba de mindset, de felul in care iti faci programarea mentala, sau iti lasi programata mintea de catre altii.
Parerea pe care o ai despre tine iti va influenta dramatic viata.
Cercetatorii in domeniul inteligentei umane, au constatat urmatorul lucru: capacitatea creierului de a se adapta pe perioada vietii la diferitele schimbari, este uimitoare.
Robert Sternberg, cercetator in domeniul inteligentei umane, afirma ca factorul decisiv in succesul oamenilor nu este dat de vreo abilitate innascuta, ci de implicare si perseverenta.
Unii, traiesc cu o mentalitate rigida, conform careia abilitatile si posibilitatile tale sunt finite si batute in cuie.
Altii, traiesc cu o mentalitate flexibila, care sustine ca prin efort de adaptare si invatare ne putem dezvolta abilitati noi, care ne duc mai departe.
S-a dovedit ca nu intotdeauna cei mai destepti, dar rigizi, raman de succes pana la final, in schimb cei mai flexibili reusesc sa aiba succes rasunator.

Istoria e plina de exemple:
Walt Disney a fost concediat de la un ziar, pe motiv ca nu ar avea imaginatie.
Michael Jordan a fost dat afara din echipa de baschet a liceului, pe motiv ca nu are suficiente abilitati.
The Beatles au fost respinsi de mai multe case de discuri pe motiv ca stilul lor nu are nici un viitor.
S.a.m.d.
Exista multe povesti de success interesante in acest sens si la noi la Calivita.
Un alt aspect legat de succes sunt obiceiurile noastre. Se spune ca succesul sau esecul nu vin din ceea ce faci ocazional, ci vin din agenda ta zilnica.
Cu totii ne dorim sa devenim de succes, dar avem obiceiuri care ne duc la esec. Succesul inseamna sa mergi la deal. Esecul, sa mergi la vale. Succesul e determinat de obiceiurile care te ridica. Esecul e determinat de obiceiurile care te coboara.
Nu poti avea succes cu obiceiuri care te coboara!
8. Care sunt cele mai mari realizari sau momente de succes pe care le-ai trait ca partener Calivita?
Privind de la nivelul la care suntem, sotia si cu mine acum, unele realizari pot parea banale si totusi:
– In 12 luni dupa ce am inceput sa ne implicam in Calivita ne-am putut cumpara o masina. (Pana atunci nu aveam)
– Dupa 3 ani, ni s-a aprobat un credit pe 10 ani pentru un sediu, pe care l-am platit in 5 ani.
– Am vizitat 6 continente, 29 de tari si peste 118 orase.
– Ne-am calificat la 12 Seminarii de Succes, dintre care 2 croaziere.
– Am participat la 15 Tabere Calivita si 13 Baluri Calivita.
– Am inotat in 7 mari + Oceanele Pacific si Atlantic.
– Am petrecut si cate 3-4 concedii pe an.
– Am tinut peste 6.000 de prezentari despre produse si afacere.

– Am scris articole pe blogul personal, in CaliNews si in alte publicatii.
– Am inscris peste 10.000 de persoane in comunitatea Calivita.
– Am investit in produse Calivita, pentru mentinerea sanatatii noastre si a familiei.
– Am investit in cursuri de dezvoltare personala, facute cate 1 luna, 2, chiar 3 luni pe an. Si in tot acest timp afacerea a mers ca pe roate.
– Am contribuit direct la schimbarea vietii in bine, a cel putin 100 de oameni, partenerii nostri, si indirect la alte cateva mii.
V-am spus toate acestea nu ca sa impresionam, ci ca sa subliniem ca in spatele acestor realizari exista un sistem care functioneaza.
A functionat pentru noi si poate functiona si pentru dvs. cu conditia sa-l aplicati.
9. Ce planuri si obiective ai pentru viitor? Care sunt initiativele cheie pe care le ai in vedere in cadrul echipei pe care o coordonezi?
Anii trec. Deja avem 26 de ani la Calivita. De ani buni facem parte din ”Clubul” 50+.
E normal ca acum sa fim preocupati de metode anti-aging.
In afara produselor exceptionale care ajuta, mai stim ca la fel de importante sunt apartenenta la un grup, miscarea, nutritia si mentinerea unui tel in viata.
Continuam sa ramanem flexibili si sa transmitem mai departe toata filozofia Calivita, asa cum ne-a transmis-o domnul Gerry Hargitai, pentru ca ”…oamenii au nevoie de sanatate, au nevoie de un venit decent si stabil, au nevoie de bucuria de a calatori, intr-un cuvant de Calivita Life Style.”
Acest articol a fost scris de...
