Interviuri

Mariana Kocsis. Curajul de a fi tu insuti

De mic copil, Mariana Kocsis si-a dorit sa se autodepaseasca si sa adune cat mai multe informatii din jurul ei pentru a le pune la randu-i in practica. A cautat mereu sa invete lucruri noi si sa fie de ajutor acolo unde este nevoie. Asa s-a nascut dorinta de a ajuta pe altii. Ii plac provocarile si recunoaste ca majoritatea oamenilor sunt capabili de mai mult decat cred ei, asa ca Mariana mereu si-a stabilit obiective marete la care nu a renuntat pana cand nu le-a dus la bun sfarsit. A ajuns sa realizeze ca, cu mult efort si determinare, poate realiza orice isi propune.

De asemenea, s-a implicat in organizarea de evenimente si a deprins vorbitul in public, facand parte din echipa de teatru a scolii si din diferite spectacole de „satira si umor”. Aceste abilitati au ajutat-o ulterior sa poata organiza la randul ei seminarii si conferinte.
Dar, hai sa o cunoastem mai bine pe Mariana.

Am vrea ca oamenii sa te cunoasca mai bine.
Mariana, spune-ne cateva cuvinte despe tine

Doresc sa ma prezint si sa iti spun cateva cuvinte despre mine pentru a ne cunoaste mai bine. Eu sunt Mariana Kocsis si imi place sa cred despre mine ca sunt un om puternic care nu s-a lasat doborat niciodata. Ba chiar mai repede s-a ridicat dupa fiecare cadere. 

In perioada copilariei am avut sansa de a avea in gazda medici, iar la bunica, in aceeasi ograda, erau in gazda invatatori si profesori de la care am ,,furat” informatii ce mai tarziu aveau sa-mi influenteze parcursul in viata. 

Iata-ma acum aici, asistenta mediciala, dornica sa sar in ajutor acolo unde este nevoie de mine.

Calivita nu a facut parte dintotdeauna din viata mea. Dupa inscrierea mea in 27 februarie 1997, studiind materialele care faceau parte din “Pachetul de incepator” din acea vreme, mi-am dat seama ca da, am luat decizia corecta. Ca un “indragostit”, am inceput sa vorbesc tot timpul si oricui despre conceptul si filozofia firmei, dar mai ales despre produsele pe care le comercializeaza si care de fapt mi-au fost de un real ajutor pentru refacerea starii mele de sanatate.

Cand m-am intalnit cu oportunitatea Calivita, aveam deja o experienta de 26 de ani intr-o activitate medicala, la spitalul de urgenta din oras, lucrand in toate ariile medicinei, cu accent pe segmental acut, unde am cunoscut multe situatii care m-au intarit.

Tot in acei ani, aproape 22, am facut in timpul liber o munca constanta de voluntariat, in sprijinul comunitatii pe langa Crucea Rosie Internationala din Romania. In acest timp m-am ocupat de instruirea a peste 1500 de viitoare cadre medicale, dintre care multe sunt astazi medici.

Care crezi tu ca sunt cele mai importante calitati ale tale?

In primul rand, am fost si sunt onesta, cu toti oamenii cu care interactionez, fara exceptie. 

Ofer si astept sa mi se ofere inapoi aceeasi onestitate, asa cruda cum poate fi ea cateodata. Nu am avut niciodata o “agenda ascunsa” in relatiile mele personale, cat si profesionale.

Faptul ca ma daruiesc total nevoilor celor din jur a facut din mine un reper pentru echipa care s-a coagulat in jurul meu in cei 26 de ani de activitate continua. 

Fac totul pentru oamenii la care tin. As putea muta si muntii din loc pentru ei.

Ce iti place sa faci in timpul liber? Ce te inspira inca dupa atatia ani?

Asa cum am punctat mai sus, dragostea pentru oameni retrezeste in fiecare moment al zilei o pasiune puternica si convingatoare de a INSPIRA si INCURAJA oamenii in general. 

Ca manager Calivita, cred ca punctul meu forte a fost abilitatea de a conduce prin modelul personal: capacitatea de a motiva oamenii sa isi doreasca sa fie ca mine, nu sa indeplineasca o “sarcina de serviciu”.

Sunt preocupata constant sa gasesc solutii la probleme. Acest lucru am reusit sa il fac -sa gasesc solutii- doar prin comunicare permanenta, prin relatiile de incredere legate si innodate de-a lungul timpului. 

Am reusit aceste lucruri deoarece am fost mereu echipata corespunzator, iar in momentele dificile de-a lungul anilor (fluctuatii ale monedei, crize de tot felul etc) am avut capacitatea de a INSPIRA STABILITATE si CURAJ. Chiar daca de multe ori a trebuit sa “sacrific” unele lucruri personale. 

Am preluat nesiguranta si in urma consultarilor cu persoane avizate, am transformat aceste neajunsuri in INCREDERE si ENTUZIASM.

Nu am lasat niciodata provocarile sa ma doboare si am acumulat in toti acesti ani o experienta de viata, dar si profesionala, pe care imi doresc constant sa o pun in slujba binelui persoanelor din jurul meu. 

Ce te-a determinat sa iti dedici timpul liber dezvoltarii afacerii Calivita?

Am vrut si vreau sa vad oameni fericiti, impliniti si care sa duduie de SANATATE, si mai mult, sa invete sa isi dezvolte o cariera alaturi de Calivita. 

Mi-am dorit mult sa am abilitatea de a forma oameni, de a-i invata ce inseamna libertate in actiuni, independenta financiara, dar si cum sa-si pastreze bunul cel mai de pret – sanatatea! 

Pentru aceasta am fost mai mult motivata in urma cu 20 de ani sa imi continui studiile in domeniul medical (farmacie, nutritie, management), dobandind competente pe care le folosesc pentru a dezvolta o activitate la modul profesionist.

Traim un timp in care chiar se cere sa actionam responsabil in domeniul promovarii atat al afacerii Calivita, cat si a produselor pe care aceasta le comercializeaza. Doar asa vom ramane de succes si asa vom avea viitor.

Te-ai fi gandit atunci ca vei ajunge in punctul in care esti acum?

Nu-mi amintesc la ce m-am gandit atunci in 1997. Ceea ce pot sa iti marturisesc e ca sunt foarte ambitioasa, tenace, perseverenta, optimista, loiala si tot ceea ce imi propun reusesc.

Si DA, am parcurs toti acesti ani cu succes pentru ca am actionat constient, pasionata de tot ceea ce am facut si m-am bucurat de toti oamenii care au crezut in mine. Am crezut in toate cuvintele pe care le-am impartasit cu ei la toate evenimentele mari sau mici pe care le-am organizat cu ei si pentru ei.

A fost greu?

Nimic nu este usor. 

Au fost si obstacole, dar satisfactia succeselor coechipierilor mei si a companiei Calivita – oportunitatea de a fi apreciata in prezenta a sute de persoane la seminariile nationale si internationale, sincer, ma fac sa nici nu imi mai aduc aminte de obstacole.

A fost si este cea mai frumoasa calatorie alaturi de oamenii pe care ii respect si apreciez, si care imi sunt inca aproape.

Pot sa spun ca sunt bucuroasa sa fi avut posibilitatea sa dau claritate actiunilor intreprinse, sa sudez prietenii pe viata, cu persoane pe care nu le-as fi intalnit daca nu eram parte din comunitatea Calivita.

Ai schimba ceva la tot acest parcurs?

Da. In continuare avem nevoie de lideri, de oameni de caracter, de oameni care sa emane energie, curaj, si care sa actioneze profesionist, care pot performa si in zilele grele.

Ceea ce as schimba ar fi perspectiva. Sa fi actionat atunci, pe baza a ceea ce stiu acum. Mi-a luat mult timp sa inteleg cum as putea sa ma apropii mai mult de generatiile actuale si sa le fac sa inteleaga cat de importanta este o alegere potrivita la timpul potrivit. 

Mai am de invatat, trebuie sa recunosc. 

Descrie putin urmatorii 5 ani si planurile tale

Hai sa luam totul pas cu pas. 5 ani reprezinta o perioada lunga de timp, dar obiectivele mele pe termen scurt si mediu sunt destul de simple. Sa continui sa fiu aproape de echipa si oamenii dragi din jurul meu. Sa continui sa inspir prin seminarii si conferinte la care sunt invitata si sa ajung la cat mai multi oameni care au nevoie de mine si de o portie zdravana de sanatate. 

Ai un mesaj pentru oamenii din comunitatea Calivita?

“Nu va lasati! Continuati calatoria la care v-a invitat cel care a inceput-o in urma cu peste 32 de ani, Presedintele si Fondatorul Companiei Calivita International, domnul Gerry G. Hargitai.
Sustineti echipele pe care le-ati consolidat sa ia decizii bune si continuati sa ajutati oamenii la modul cel mai sincer.
Si nu uitati: Timpurile si tehnologiile se schimba, dar mesajul central a ramas acelasi: promovati schimbarea stilului de viata cu sinceritate si dragoste de oameni.

Acest articol a fost scris de...