Lifestyle

Lunile „rele“ ale anului

- Mama, de ce avem asa de multe luni riele intr-un an? Mie imi plac mai mult lunile calde si bune, mi-a spus imbufnata, acum cateva zile, fiica mea cea mica. - In primul rand, se spune rele, nu riele, iar in al doilea rand, care crezi tu ca sunt lunile rele? - Cum care? Septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie si februarie, ca toate se termina in -rie. De aia sunt riele. Si rieci.

Lunile ,,riele" ale anului

Mi-am inabusit un zambet si am luat-o in brate. Nu ma gandisem niciodata la lunile anului astfel. Cu toate ca nici mie venirea sezonului rece nu imi provoaca vreo bucurie deosebita, i-am propus un joc.
– Hai sa vedem de ce e, totusi, perioada asta de pana la Craciun, si frumoasa, nu doar intunecata si rece. Hai sa luam o foaie de hartie si o sa vezi ca, in dreptul fiecarui lucru care nu iti place, putem sa scriem si unul placut.

Zis si facut. Asa arata lista noastra, pe care fiica mea a inceput-o, iar de terminat am terminat-o impreuna.
1. E frig. Da, dar nu lipsesc nici zilele insorite. Pe care le apreciem mult mai mult decat vara. Uite, de exemplu, weekendul trecut am mers la plimbare. Ne-am intors atat de fericite acasa fiindca a fost cald si frumos. Am stat la un suc pe o terasa si am admirat soparlele iesite si ele la soare sa se incalzeasca. Nu exista pe tot parcursul anului o lumina mai spectaculoasa decat lumina soarelui toamna. Iar culorile frunzelor copacilor sunt ireale. Tii minte cate frunze am strans in parc saptamana trecuta si cate culori aveau? Mai mult de 20!

Fiecare perioada are farmecul ei

2. Avem scoala si mult de invatat. Asa e, si eu am mult de lucru si chiar de invatat, fiindca ti-am povestit ca si oamenii mari invata tot timpul. Dar trebuie sa recunosti ca nu e totul plictisitor si ca ai aflat si ati facut deja o gramada de lucruri interesante la scoala. Iar in perioada asta avem mai mult timp de vorbit, nu-i asa? Vezi si tu ca de fiecare data cand te ajut cu temele, povestim cate-n luna si-n stele si timpul trece mult mai repede.
3. Ploua prea mult. Da, dar in curand va fi asa de frig ca baltile vor ingheta, iar tie iti plac la nebunie baltile inghetate. Mai tii minte cum am mers anul trecut la scoala in noiembrie? Ca pe patinoar. Iar peste nu foarte mult timp va incepe sa ninga. Atunci sa te tii, ca nu o sa te mai pot aduce in casa de la sanius! Singura problema e ca, la cat de mare ai crescut, nu cred ca te voi mai putea trage pana la scoala pe sanie

Suntem cu un pas mai aproape de Craciun

4. E mai tot timpul noapte. Asa e, dar macar acum nu ne mai trezim pe intuneric, fiindca ceasul s-a dat inapoi. Si stii ceva? Dupa 21 decembrie ziua va incepe deja, putin cate putin sa creasca! Cu 2 minute in fiecare zi. Iar pana atunci, ne vom uita seara impreuna la cate un film sau iti voi citi o poveste mai lunga.
5. Vara e departe. Sigur, asa e, dar trebuie sa incepem deja sa ne gandim la cadourile de Craciun! Mai tii minte cat de mult s-a bucurat bunica anul trecut ca i-ai tricotat tu singura un fular? Si matusa ta ca i-ai facut o brosa din margele? De fapt, nici nu mai avem atat de mult timp, hai sa ne punem pe treaba!

Acest articol a fost scris de...