Prietenii Calivita

Interviu cu Amalia Nastase

Cine este doamna Amalia Nastase? Creator de continut, antreprenor de succes, vlogger, mama, o prietena pe care te poti baza in orice moment? Astazi o cunoastem mai bine pe doamna Amalia, un exemplu de vointa, perseverenta si mai ales sinceritate.

Doamna Amalia Nastase

1. Incepem cu ceva simplu. Cine este Amalia Nastase si cine este Doamna Amalia Nastase? Cine se ascunde in spatele doamnei Amalia Nastase?

Amalia Nastase e un om care, zic altii, e foarte puternic. Un om care rezolva tot, are totul planificat si gaseste mereu solutii pentru persoanele care apeleaza la ea. Fata din spatele Amaliei Nastase, insa, este un copil speriat de tot ce are de facut pentru ca vrea sa faca totul perfect si sa nu greseasca nimic. E o mare diferenta intre imaginea mea publica si ceea ce reusesc sa fac. Puterea si energia de a face lucruri mi-o iau de la familie si de la oamenii pe care reusesc sa ii ajut, implicit de la Dumnezeu, pentru ca EL lucreaza prin oameni. 

Doamna Amalia, aliasul meu din social media, este o auto ironie. Provine din faptul ca de-a lungul timpului majoritatea oamenilor cu care interactionez mi se adreseaza cu Doamna Amalia.

Cat de mult s-a schimbat doamna Amalia?

2. Ce crezi ca ai invatat despre tine de-a lungul anilor? Cat de mult te-ai schimbat in ultimii ani? Exista un motiv pentru toate aceste schimbari?

Cred ca am invatat sa ma analizez mai bine si sa incerc sa iau lucrurile asa cum mi se dau. Ca orice problema are o solutie si ca cel mai mult conteaza ce am deja si mai putin ce o sa am. Prin ceea ce fac zilnic am vazut ca problemele sau grijile mele sunt mult mai mici fata de ce exista in jur. Ma bucur de momentul prezent, alaturi de familie. E cel mai important lucru in viata.

Ultimii doi ani, dar si momentul actual ne-au invatat pe toti ca orice ne imaginam despre viitor se poate schimba intr-o clipa. Planurile pe care ni le facem nu depind doar de ce facem sau de ceea ce ne dorim. Si atunci, ce poate fi mai pretios decat oamenii dragi si momentele petrecute impreuna?

Photo credit: Edward Aninaru

Implicarea in proiectele sociale

3. Care sunt obiectivele tale pentru acest an profesional si personal?

Obiectivele pentru anul acesta sunt mari. 🙂 Profesional imi doresc sa ma dedic si mai mult activitatii de caritate si implicarii sociale. Dezvolt cateva proiecte in prezent care imi ofera o mare speranta ca voi putea face si mai mult decat am facut pana acum. Pe plan personal imi doresc cat mai mult timp alaturi de familie si niste vacante, pentru ca nu prea am mai avut! 🙂

4. Care este proiectul tau de suflet? Povesteste-ne in cateva randuri despre el.

Clar cel de caritate si implicare sociala. Daca mi-as permite, as renunta la orice alt business si m-as ocupa doar de asta. Dar nu imi permit deocamdata. 🙂 In ultimii ani m-am analizat si am cautat sa aflu care este directia profesionala care mi-ar oferi cele mai multe satisfactii. Am realizat ca deja faceam asta. Toate implicarile mele in Fundatia pentru copii Ronald McDonald, Salvati copiii, Fundatia Renasterea sau in cazuri individuale in care ajut copii, nu numai ca imi ofera cele mai mari satisfactii, dar le fac si foarte bine, natural si se definitiveaza doar in succes.

Profesional am crescut foarte mult in ultimii ani

5. Sa presupunem ca maine ar trebui sa alegi un alt domeniu de activitate extrem de diferit fata de cel in care activezi acum. Care ar fi acesta si de ce?

Cum spuneam mai sus, as renunta la orice alta activitate si m-as preocupa doar de caritate si implicare sociala. Mi-as dori sa pot ajuta cat mai mult cauzele in care cred, in care sunt implicata si sa pot face asta la o scara cat mai mare.

6. Adeseori sexul frumos este considerat slab. Te-a influentat cu ceva in activitatea ta profesionala faptul ca esti femeie?

Nu. Niciodata nu am plecat de la premisa ca nu pot face ceva pentru ca as fi privita altfel doar pentru ca sunt femeie. Nu neg ca exista misoginism sau ca uneori exista o discrepanta intre cum sunt privite femeile fata de barbati. Dar eu am ales sa ignor asta in pozitionarea mea. Eu sunt foarte directa si determinata si nu las loc de interpretari sau refuzuri. 🙂

Photo credit: Edward Aninaru

O luna dedicata femeilor

7. Cum influenteaza viata profesionala faptul ca esti mama?

In momentul in care devii mama, prioritatea numarul 1 devin copiii. Si de aceea in tot ce fac ma raportez la copiii mei. Sa nu se simta neglijati, sa nu le lipseasca nimic si sa simta intotdeauna iubirea. Asta nu inseamna ca mi-am neglijat viata profesionala. Doar am structurat-o astfel incat sa fie si eficienta, dar si langa copiii mei. Totodata, m-au ajutat foarte mult si copiii mei, pentru ca sunt foarte buni, sensibili si aproape de mine si am reusit intodeauna impreuna sa gestionam orice situatie si timpul pe care il avem impreuna.

8. Daca tot suntem in luna martie, denumita si luna femeii, care crezi ca este trasatura feminina care te caracterizeaza cel mai bine.

Determinarea. Cred ca determinarea e o trasatura mai puternica la femei prin prisma instinctului matern care transforma orice femeie in leoaica pentru copiii ei. Si odata ce capeti aceasta trasatura, o poti folosi in orice situatie, fie ca vorbim de business sau pe plan personal.

Un mesaj pentru femeia de azi din partea Amaliei

9. Un mesaj pentru femeia de azi.

Sa nu uite niciodata de ele insele. Pentru a putea fi puternice pentru cei din jur, pentru a putea oferi toata dragostea si grija, trebuie sa fie sanatoase. Minte si trup. Sanatatea fizica si cea mintala sunt cele mai importante pentru a fi cat mai mult si mai prezent alaturi de cei dragi. Preventia medicala nu e o optiune, e o datorie pe care noi femeile o avem. Chiar si in Romania, in ziua de azi avem toate uneltele pentru a putea sa facem asta si tehnologia ne ajuta sa nu ne pierdem mult timp pretios doar pentru a vedea daca suntem bine sau a trata incipient orice problema am descoperi. Doar asa putem sa fim cat mai mult si mai bine langa cei dragi si sa ramanem puternice, sanatoase si frumoase. 🙂

Acest articol a fost scris de...