ITU-infectii ale tractului urinar
Asa cum unii oameni sunt mai predispusi la raceli, altii sunt mai predispusi la ITU. Femeile, de exemplu, au mai multe sanse de a face ITU decat barbatii. Ele au uretra mai scurta, astfel bacteriile au o distanta mai mica de parcurs pentru a ajunge in vezica urinara.
Sistemul urinar este sistemul de drenaj al organismului pentru eliminarea toxinelor si a apei suplimentare. Acesta este format din cei doi rinichi, doua uretere, o vezica urinara si o uretra. Infectiile tractului urinar (ITU) sunt al doilea cel mai frecvent tip de infectie in organism.
Infectiile tractului urinar apar de obicei atunci cand bacteriile intra in tractul urinar si incep sa se inmulteasca in vezica. Desi acest sistem este conceput pentru a tine departe astfel de invadatori microscopici, aceste aparari uneori esueaza. Cand se intampla acest lucru, bacteriile se dezvolta atat de rapid incat dau nastere la diverse infectii. Cele mai multe infectii implica tractul urinar inferior – vezica urinara si uretra.
De ce poti dezvolta o ITU?
Un numar mare de bacterii traiesc si se dezvolta de-a lungul tractului urinar. Bacteriile pot ajunge in urina sau in vezica urinara din uretra. Ele pot calatori chiar pana la rinichi. Dar indiferent cat de departe merg, bacteriile din tractul urinar pot cauza probleme.
Infectiile tractului urinar nu provoaca intotdeauna semne si simptome, chiar daca exista, insa atunci cand apar, pot include:
- Un impuls puternic si persistent de a urina
- Senzatie de arsura in timpul urinarii
- Cantitati mici si dese de urina
- Urina tulbure
- Miros puternic, deranjant
- Dureri pelvine, la femei – in special in centrul pelvisului si in jurul zonei osului pubian
De asemenea, metodele contraceptive, factorii genetici, schimbarile hormonale sau schimbarile anatomice de la nivelul tractului urinar (prostata marita) pot facilita dezvoltarea bateriilor care, in final, vor duce la aparitia unei infectii urinare.

De cate feluri sunt infectiile tractului urinar?
Termenul de infectii de tract urinar cuprinde urmatoarele afectiuni:
• Cistita – afectiune simptomatica a vezicii urinare.
• Pielonefrita – afectiune simptomatica a rinichiului.
• Prostatita – afectiune simptomatica a prostatei.
• Bacteriuria asimptomatica.
Totodata, acestea se pot manifesta prin:
• Bacteriuria asimptomatica, este diagnosticata la urocultura unde sunt gasite bacterii, fara ca pacientii sa prezinte simptome locale sau sistemice asociate tractului urinar.
• Cistita – se manifesta prin dureri la urinare, polakiurie (nevoia de a urina frecvent), nicturia ( urinari nocturne dese), disconfort la nivel superior, hematurie macroscopica (sange in urina).
• Pielonefrita – se manifesta prin febra, dureri in zona lombara inferioara sau in unghiul costo-vertebral, greata si varsaturi.
• Prostatita – poate fi infectioasa sau neinfectioasa (cea din urma fiind mai frecventa). Prostatita bacteriana acuta prezinta: disurie, mictuine impreioasa, febra, frisoane, simptome ale obstructiei vezicii urinare si durere in zona prostatica, pelvina sau perineala.
Solutia naturala propusa de Calivita ca antiseptic
• URX: 1-2 tablete de 3 ori pe zi timp de 7 zile, apoi pana la 30 de zile, o tableta de 2 ori pe zi. Recomandat este a fi administrata doza necesara cu 20 de minute inaintea meselor. Este un preparat complex cu D-manoza si merisoare combinate cu extract de plante diuretice si antibacteriene. D-manoza se ataseaza de E.Coli si ambele sunt eliminate din organism odata cu urina (80% din ITU sunt infectii cu E.Coli). Folosirea acestui produs este atat mijloc de preventie cat si adjuvant in tratament.
• ParaproteX: 2-3 tablete de 3 ori pe zi – timp de 14 zile, apoi pana la 30 de zile – o tableta de 3 ori pe zi. Recomandat este a fi administrata doza necesara cu 20 de minute inaintea meselor. Acest produs contine 10 plante cu efect puternic antiparazitar si antimicrobian. Fiind de un spectru larg, acesta stimuleaza in mod natural procesele de protectie ale organismului impotriva bacteriilor, fungilor si virusurilor; mentine sanatatea florei intestinale si fortifica sistemul imunitar prin intermendiul mucoaselor.


Acest articol a fost scris de...
