Sanatate

Importanta acizilor grasi Omega-3 in alimentatia de zi cu zi

Cercetarile recente s-au concentrat in special pe proportiile relative de DHA si EPA din componenta acizilor grasi omega-3, demonstrand ca DHA are cea mai importanta contributie la dezvoltarea creierului, ochilor si celulelor nervoase. DHA este esential in evolutia functiilor cerebrale si vederii. Poate ajuta la imbunatatirea functiilor cognitive ale copiilor si, prin urmare, a memoriei si capacitatii de concentrare, precum si a capacitatii de invatare si de rezolvare a problemelor, inclusiv la copiii cu tulburare de deficit de atentie. In cazul gravidelor, poate reduce riscul de nastere prematura.

Efectul antiinflamator al acizilor grasi Omega-3

Consumul de acizi grasi omega-3 este esential inca din perioada de dezvoltare intrauterina. Cercetarile au demonstrat ca femeile insarcinate care au consumat zilnic 600 mg de DHA, inainte de saptamana 20 a sarcinii au prezentat un risc semnificativ scazut de nastere prematura. Acest fapt se datoreaza efectului antiinflamator al acizilor grasi omega-3. Inflamatia fiind una din cauzele frecvente ale nasterii premature si ale altor complicatii in timpul sarcinii.

Se pare ca, datorita efectului antiinflamator, acizii grasi omega-3 pot ajuta la prevenirea si reducerea consecintelor inflamatiei. Insa actiunea lor nu este doar indirecta, ci poate fi si directa. Acestia sunt capabili sa controleze durerea si inflamatia.

Nu exista nicio indoiala ca trebuie sa acordam o atentie sporita consumului zilnic de omega-3.

Acizii grasi Omega-3 imbunatatesc functiile cognitive

Suplimentarea alimentatiei copiilor de varsta scolara cu omega-3 este la fel de importanta. S-a constatat ca omega-3 este atat de puternic incat are capacitatea de a imbunatati concentrarea si capacitatea cognitiva. Chiar si la copiii cu deficit de atentie. Puterea de memorare si capacitatea de rezolvare a problemelor sunt alte doua domenii in care acizii grasi omega-3 s-au dovedit utili.  

Evident, nu doar copiii au nevoie de un sistem nervos sanatos. Si pentru persoanele mai in varsta este la fel de importanta mentinerea capacitatilor mentale si prevenirea sau intarzierea declinului mental. DHA exercita un efect anti-ageing asupra creierului. Sprijina sanatatea si functionarea normala a sistemului nervos, a retinei si a vederii. Este esential pentru o gandire rapida si pentru cresterea capacitatii de rezolvare a problemelor, sprijinind memoria.

Sprijina sistemul imunitar

Efectul benefic al acizilor grasi omega-3 asupra sistemului imunitar este, probabil, mai putin cunoscut. Insa daca ne gandim la proprietatile lor antiinflamatorii, legatura devine evidenta. Inflamatia nu este intotdeauna o reactie dorita. Inseamna ca exista un declansator care cauzeaza o reactie exacerbata a sistemului imunitar. Iar daca o substanta are capacitatea de a reduce inflamatia, aceasta ofera, in acelasi timp, si sprijin pentru sistemul imunitar. Prin urmare, acizii grasi omega-3 ajuta in mod clar la recuperarea in urma bolilor si la apararea organismului impotriva virusurilor si bacteriilor. Printre altele, uleiul de peste are si capacitatea de a inhiba replicarea virusului gripei.

Nordic Pure Omega 3 Liquid

Noul Nordic Pure Omega 3 Liquid, conceput special pentru a sprijini functionarea normala a creierului si a sistemului nervos.
Reprezinta un supliment ideal pentru copii, femei gravide, mame care alapteaza si persoane in varsta.

In ce mod actioneaza acizii grasi omega-3?
• Ofera suport nutritional atat mamei, cat si copilului in timpul sarcinii
• Imbunatatesc puterea de concentrare, cresc capacitatea de memorare, stimuland activitatea cerebrala atat in cazul copiilor, cat si in cel al adultilor
• Sustin dezvoltarea cognitiva sanatoasa a copiilor inca din primii ani de viata
• Sprijina si intaresc apararea naturala a organismului si cresc rezistenta sistemului imunitar
• Sprijina functionarea sanatoasa a sistemului cardiovascular, mentinand tensiunea arteriala si colesterolul in limite normale
• Au un efect antiinflamator puternic
• Sustin echilibrul mental si contribuie la conservarea functiei cognitive

Cel mai recent produs Calivita cu Omega-3, Nordic Pure Omega 3 Liquid, a fost fortificat cu DHA. Produsul este lichid si are o aroma naturala de lamaie, pentru un gust delicios.

Omega-3 din produsul Nordic Pure Omega 3 Liquid provine dintr-o sursa pura. Este extras din peste proaspat pescuit in Marea Nordului, de-a lungul tarmului Islandei. Produsul are un continut simplu si eficient. NU contine alte ingrediente active, zahar, aditivi sau conservanti artificiali.

De el se pot bucura si cei mici, si cei mari, oferind o alternativa simpla si gustoasa tuturor.

Opteaza pentru noul Nordic Pure Omega 3 Liquid de la Calivita.

Surse bibliografice
Surse bibliografice: Docosahexaenoic acid (DHA), a fundamental fatty acid for the brain: New dietary sources – Francisca Echeverría et al., Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids (PLEFA), 124, 1–10.
How does high DHA fish oil affect health? A systematic review of evidence, Samaneh Ghasemi Fard , Fenglei Wang , Andrew J Sinclair , Glenn Elliott , Giovanni M Turchini , Crit Rev Food Sci Nutr 2019;59(11):1684-1727.
Evaluation of the effect of Neptune Krill Oil on chronic inflammation and arthritic symptoms, Luisa Deutsch,
J Am Coll Nutr. 2007 Feb;26(1):39-48.

Acest articol a fost scris de...