Comunitatea Calivita

Extractul de roinita

Ianuarie, februarie sunt doua dintre cele mai reci luni ale anului in care razele soarelui isi fac cu greu simtita prezenta. Vremea este mai neprietenoasa si va inspira in a fi productivi. Astfel, va ganditi constant la acea lista de To Do’s, dar va lipseste motivatia. #cheerUp poate sa va vina in ajutor: ingredientele sale naturale va ajuta sa iesiti din depresie si o fac fara riscul de a dezvolta o dependenta. Care sunt acele ingrediente? Aminoacizi, magneziu, zinc, vitamina C, vitamina B6 si extract din roinita, o planta care isi merita pe deplin popularitatea.

Beneficiile extractului de roinita

Se stie ca extractul de roinita a fost aplicat inca din anii 80-50 i.Hr. si a fost folosit pe scara larga in Evul Mediu. Acesta era cunoscut ca un vitalizant si un calmant pentru nervi. Si asa si este! Armonizeaza sistemul nervos vegetativ si amelioreaza stresul prelungit si vigilenta, atenuand anxietatea. De asemenea, ofera o stare de bine, amelioreaza  oboseala, imbunatateste calitatea somnului si elibereaza energia vitala. Contribuie la diminuarea efectelor asociate sindromului burnout sau depresiei.

Au fost efectuate mai multe studii de cercetare pentru a cuantifica beneficiile de mai sus. Intr-una dintre acestea, persoanele cu anxietate de nivel usor pana la mediu si tulburari de somn au fost urmarite pentru o perioada de 15 zile. 95% dintre subiecti au raspuns bine la „tratamentul” cu extract din roinita. 70% si-au vazut anxietatea ameliorata, 85% insomnia atenuata si 70% ambele! Intr-un alt sondaj, 45 de pacienti au fost impartiti aleatoriu in trei grupuri pentru a primi fie extract din roinita (2 g), de lavanda (2 g), fie un antidepresiv pe baza de fluoxetina (20 mg).

Cercetatorii au descoperit ca, in cazurile de depresie de nivel usor pana la mediu, extract din roinita si lavanda au fost la fel de puternice ca fluoxetina in reducerea simptomelor.
Principala concluzie este ca ierburile medicinale nu trebuie subestimate. Ele au fost comorile noastre de milenii. Si va aducem cateva dintre aceste comori acum cu #cheerUp, impreuna cu multe alte ingrediente active valoroase. Haideti si incercati-l : #cheerUp  va face sa te simti bine!

Surse

Un studiu pilot dublu-orb, randomizat, pentru compararea Melissa officinalis L. si Lavandula angustifolia Mill. cu fluoxetina pentru tratamentul depresiei; Mostafa Araj-Khodaei, Ahmad Ali Noorbala, Reza Yarani, Fatemeh Emadi, Elham Emaratkar, Soghrat Faghihzadeh, Zahra Parsian, Fatemeh Alijaniha, Mohammad Kamalinejad & Mohsen Naseri ; BMC Complementary Medicine and Therapies volumul 20, Numar articol: 207 (2020)
Test pilot al extractului de frunze de Melissa officinalis L. in tratamentul voluntarilor care sufera de tulburari de anxietate usoare pana la moderate si tulburari de somn; Julien Cases, Alvin Ibarra, Nicolas Feuillère, Marc Roller, Samir G Sukkar; Med J Nutrition Metab; 2011 Dec;4(3):211-218.

Acest articol a fost scris de...