Sanatate

Esential in mentinerea sanatatii: beta-glucanul

Beta-glucanul, un ingredient activ tot mai popular in ultimii ani, se gaseste de regula in cereale, ciuperci, drojdie si alge. Are o gama larga de efecte benefice si sprijina functionarea sistemului imunitar, dar poate fi de ajutor si in caz de colesterolemie, diabet si infectii.

Beta-glucanul

Mecanismul prin care beta-glucanul scade colesterolemia se bazeaza pe reducerea semnificativa a absorbtiei colesterolului in sistemul intestinal. Conform studiilor, beta-glucanul poate reduce nivelul de colesterol cu 6-8% in doar doua luni. Un consum suficient ne poate ajuta sa prevenim ateroscleroza si problemele de circulatie.

Pe de alta parte, fiind o fibra, beta-glucanul regleaza glicemia dupa mese, incetinind si echilibrand absorbtia zaharului. Cu toate acestea, efectele sale de sprijinire a sistemului imunitar si neutralizare a agentilor patogeni sunt mult mai cunoscute.

Beta-glucanul stimuleaza sistemul imunitar crescandu-i rezistenta si pregatindu-l sa reactioneze mai repede la infectii.


De asemenea, beta-glucanul sprijina sistemul imunitar mentinand sanatatea si echilibrul florei intestinale. O parte semnificativa a sistemului imunitar se gaseste in colon, prin urmare capacitatea de aparare este determinata de starea florei intestinale. Din moment ce beta-glucanul, fiind o fibra, contribuie la multiplicarea tulpinilor de probiotice, consumul sau poate imbunatati functionarea sistemului imunitar.

Immunvirex

Datorita acestei proprietati, consumul de beta-glucan poate reduce cu pana la 66% frecventa si severitatea anumitor infectii ale tractului respirator superior, ameliorand simptomele si grabind recuperarea, motiv pentru care recomandam consumul sau pe durata infectiilor.

Comanda acum noul nostru complex pentru intarirea sistemului imunitar, Immunvirex, care contine numeroase ingrediente active, printre care si beta-glucan, si pregateste-ti organismul sa faca fata agentilor patogeni!

Sursa bibliografica: https://www.wellmune.com/2020/04/08/ß-13-16-glucans-and-immunity-state-of-the-art-and-future-directions/