Sanatate Sfatul Specialistului

De ce apare balonarea?

Balonarea poate aparea din mai multe cauze: inflamatia intestinala, dezechilibre in microbiota, deficit de enzime si prin urmare digestie inadecvata a alimentelor in intestin. Enzimele joaca un rol crucial in descompunerea alimentelor in substante mai simple pentru a fi absorbite eficient in tubul digestiv. Daca nivelurile de enzime sunt insuficiente, digestia poate fi afectata, contribuind la formarea de gaze in tractul intestinal, cauzand distensie abdominala si disconfort

Ea poate aparea din cauza consumului excesiv de aer, alimentelor care produc gaze sau a unor tulburari gastro-intestinale. Disconfortul se simte adesea in partea superioara a abdomenului si poate fi insotit de senzatia de plenitudine, flatulenta si uneori dureri. Impactul asupra calitatii vietii este semnificativ, afectand starea de bine generala si confortul zilnic.

Enzimele digestive esentiale, cum ar fi lipazele (pentru grasimi), amilazele (pentru carbohidrati) si proteazele (pentru proteine), sunt cruciale pentru descompunerea alimentelor in componente absorbabile. 

Lipazele descompun grasimile in acizi grasi si glicerol. 

Amilazele transforma carbohidratii in zaharuri simple. 

Proteazele sparg proteinele in aminoacizi.

Ce se intampla daca avem un deficit de enzime?

Un deficit de enzime digestive poate cauza simptome precum balonare, flatulenta, disconfort abdominal, dar si de probleme cu scaunul, cum ar fi diareea sau constipatia. Lipsa acestor enzime poate duce la o digestie ineficienta si, in consecinta, la o absorbtie suboptimala a nutrientilor.

Suplimentele cu enzime digestive sunt esentiale pentru o digestie normala. Iata cateva dintre beneficiile lor:

1. Reducerea flatulentei. Enzimele digestive ajuta la descompunerea alimentelor in substante mai simple, diminuand formarea gazelor in exces in tractul digestiv si reducand meteorismul.

2. Alinarea durerilor abdominale. Prin promovarea unei digestii mai eficiente, enzimele digestive pot contribui la diminuarea disconfortului abdominal si a durerilor asociate cu procesul digestiv dificil.

3. Imbunatatirea confortului abdominal. Utilizarea suplimentelor cu enzime digestive poate contribui la stabilizarea procesului digestiv, asigurand un confort abdominal crescut .

Astazi va prezint 2 produse care sprijina sanatatea gastro-intestinala

Digestive Enzymes care contine pancreatina, seminte de chimen, turmeric, acid glutamic, pepsina, bromelaina, diastaza, proteaza, papaina.

Si al doilea produs Papaya Plus care contine un complex de enzime digestive sub forma de tablete masticabile, care sprijina digestia, intensifica secretia biliara si ajuta la descompunerea macronutrientilor si a lactozei.

Digestive Enzymes

– Pancreatina: contine enzime digestive – lipaza, amilaza si proteaza – si ajuta la descompunerea grasimilor, carbohidratilor si proteinelor.

– Semintele de chimen: au proprietati carminative si ajuta la reducerea flatulentei, sprijinind gestionarea balonarii.

– Turmericul: are efecte antiinflamatoare si antioxidante, care contribuie la comfortul abdominal.

– Acid glutamic: este un aminoacid care ajuta la mentinerea unui mediu digestiv echilibrat.

– Pepsina, bromelaina, diastaza, proteaza si papaina: sunt enzime proteolitice care intervin in descompunerea proteinelor si reduc astfel disconfortul.

Digestive Enzymes are multe ingrediente, este destul de concentrat si se recomanda persoanelor cu un tablou clinic mai zgomotos. Cu alte cuvinte daca aveti simptome accentuate si ati obosit de ele, Digestive Enzymes poate fi solutia pentru problemele dumneavoastra. Mucoasa intestinului are o suprafata care echivaleaza cu un teren de fotbal, aici au loc mii de procese chimice care ne afecteaza nu doar digestia, dar si intelectul, emotiile si procesul de imbatranire. Nu lasati boala sa avanseze, e bine sa aveti grija de intestinul dumneavoastra.

Papaya Plus

Papaya Plus contine pulbere de papaya, amilaza fungica, lipaza fungica, lactaza fungica si clorofila.

• Papaya contine o enzima numita papaina, care este o proteaza naturala. Aceasta enzima poate ajuta la descompunerea proteinelor in aminoacizi, facilitand procesul digestiv si reducand potentialul de formare a gazelor.

• Amilaza fungica este o enzima care poate ajuta la descompunerea carbohidratilor complecsi in molecule mai simple, cum ar fi zaharurile , astfel facilitand absorbtia lor.

In contextul refluxului acid, care poate implica un reflux al acidului gastric in esofag, enzimele digestive, inclusiv amilaza fungica, pot fi utilizate pentru a reduce potentialul iritant asupra esofagului.

• Lipaza fungica: ajuta la descompunerea grasimilor in acizi grasi si glicerol. Consumul de lipaza fungica poate sustine digestia grasimilor si poate fi util in cazurile de digestie dificila a acestora.

• Lactaza fungica: Este implicata in descompunerea lactozei in glucoza si galactoza, facilitand astfel absorbtia acestor zaharuri. Pentru persoanele care au dificultati in digerarea lactozei, suplimentarea cu lactaza fungica poate reduce disconfortul abdominal, balonarea si alte simptome asociate consumului de produse lactate.

• Clorofila, pigmentul verde din plante, este adesea promovata pentru beneficiile sale asupra sanatatii, inclusiv pentru sistemul digestiv. Se spune ca clorofila ar putea ajuta la reducerea balonarii si disconfortului abdominal. Clorofila are proprietati antiinflamatorii si antioxidante care contribuie la sustinerea sanatatii intestinale, ajuta la eliminarea toxinelor si la imbunatatirea digestiei.

Papaya Plus este un produs care se potriveste perfect si persoanelor care au intoleranta la lactoza, care este din ce in ce mai frecventa, din cauza stilului de viata si nutritiei incorecte. Lactoza irita mucoasa intestinala si ne afecteaza microflora. Intestinul este considerat al doilea creier, el dirijeaza multe procese din organism. Daca vrei sa il protejezi Papaya plus este un remediu eficient.

Factorii nemodificabili care perturba digestia

• Din pacate eficienta digestiei poate scadea odata cu inaintarea in varsta. Pe masura ce imbatranim, productia de enzime digestive, cum ar fi amilazele, lipazele si proteazele, scade ceea ce poate afecta procesul de descompunere a alimentelor in nutrienti absorbabili.

• Exista teorii care sugereaza ca persoanele cu grupa sanguina A pot avea sensibilitati diferite la anumite alimente si pot fi mai predispuse la anumite probleme digestive. De aceea ele intra in grupa de risc si ar trebui sa fie si mai atente la sanatatea lor gastro-intestinala.

In concluzie, energia din corpul nostru depinde de functionarea sistemului digestiv; atunci cand digestia este perturbata, nutrientii nu sunt absorbiti, apar dezechilibre, nivelul de energie scade.
Asta ne afecteaza nu doar starea noastra de bine si procesul de digestie, dar si imunitatea (din proteine se formeaza celulele sistemului imunitar, hormonii si toate tesuturile din corpul nostru), greutatea (ce nu se absoarbe, se depune sub forma de tesut adipos), frumusetea (absorbtia micronutrientilor) si aparitia unor probleme in lant in bunastarea dumneavoastra.

Va recomand cu incredere Digestive Enzymes si Papaya Plus pentru a preveni toate aceste probleme cu digestia, care ne afecteaza calitatea vietii si homeostazia organismului.

Acest articol a fost scris de...