Comunitatea Calivita Interviuri

Dana Selaru. Din dragoste pentru oameni

Dana Selaru este o perfectionista in tot ceea ce face. Adepta a medicinii integrate, dedica intreaga sa pasiune si expertiza acestei arte. In timpul liber, Dana se bucura de calatorii, plimbari in natura si pasiunea ei neasteptata - gatitul. Cu o viata dedicata sanatatii si descoperirii constante, Dana Selaru este o prezenta luminoasa si inspiratoare in lumea Calivita

1. Povesteste-ne despre tine si despre pasiunile tale in afara domeniului profesional

Ma numesc Dana Selaru si sunt medic specialist de Medicina de Familie si Medicina Muncii.
De-a lungul anilor am invatat constant si mi-a placut sa descopar cate putin din fiecare ramura a medicinei naturiste. Astfel ca m-am speciliazat in acupunctura, homeopatie, apifitoterapie, gemoterapie si sunt lector la Asociatia Romana de Homeopatie si Gemoterapie.

Sunt o persoana echilibrata, optimista, sociabila, empatica, dornica de a afla ceva nou in orice domeniu si perfectionista as adauga.
Imi place sa cunosc natura si legile ei, imi place sa observ si sa caut solutii.
Pasiunile mele sunt calatoriile, plimbarile in natura, cititul si … gatitul. Cea mai mare pasiune a mea este totusi medicina integrativa pe care o practic cu tot sufletul si se bucura de toata dedicarea mea. Am un mare noroc ca fac ceea ce imi place si fac cu mare placere aceasta meserie.

2. Te-ai defini mai degraba ca o persoana optimista, idealista, pragmatica sau pesimista? De ce?

Sunt o persoana optimista si idealista. Socoteste tu daca este de bine sau de rau 😊. Imi place sa vad jumatatea plina a paharului si sunt convinsa ca pot sa-mi realizez idealurile daca ma organizez si ma mobilizez. Totdata sunt convinsa ca fiecare lucru/situatie are o rezolvare.
Sunt persoana care crede ca cea mai mare parte a destinului ti-l faci singur. Trebuie sa ai un tel si sa muncesti pentru al atinge. Nu exista nimic care sa fie numai pozitiv sau numai negativ. Intodeauna viata este o impletitura intre bine si rau (intre Yang si Yin).
Din punctul meu de vedere este foarte important sa te incarci cu sentimente pozitive (bucurie, recunostinta, caritate, pace sufleteasca) pentru a putea neutraliza toate energiile negative din jurul tau.

S-a demonstrat stiintific ca cei care fac caritate, ingrijesc persoanele cu probleme, isi prelungesc telomerii si implicit viata.
Motto-ul meu este “Fii pozitiv ca sa ai parte de experiente pozitive”.
Caracterul e foarte important in viata.
Napoleon Bonaparte spunea:Comandantul trebuie sa aiba atat caracter cat si inteligenta. Oamenii care au multa inteligenta si putin caracter sunt cei mai putini indicati.

3. Care a fost cea mai dificila cumpana din viata ta? Dar cel mai fericit moment?

Cel mai dificil moment din viata mea a fost decesul tatalui meu. Este foarte greu sa treci peste o astfel de situatie, dar trebuie sa o faci. Este unul dintre obstacolele vietii si sta in puterea ta sa te ridici si sa continui sa iti traiesti viata asa cum si-ar fi dorit persoana pe care ai pierdut-o.
Cele mai fericite momente din viata mea au fost venirea pe lume a copiilor mei.

Cea mai memorabila experienta personala a fost primul curs pe care l-am tinut, in calitate de lector, colegilor mei. Aplauzele de la sfarsit mi-au dat multa incredere in mine, dupa multe, multe emotii.

4. Ce ai invatat in viata din propriile greseli?

Am invatat sa am rabdare, sa nu judec si sa ajut de cate ori am posibilitatea. Fiecare persoana trebuie inteleasa asa cum este, fara a fi judecata.
Sunt momente cand un esec te poate duce mai tarziu la o mare reusita. Numai timpul poate face cu adevarat diferenta intre un esec si un succes.

5. Cum a inceput calatoria ta in lumea Calivita?

Prima data am auzit de produsele Calivita de la o colega medic care le folosise cu succes pentru a ramane insarcinata. Ulterior am avut pacienti care le foloseau si aveau rezultate foarte bune. Vazand ca sunt rezultate am dorit sa le cunosc si sa le introduc in recomandarile mele. Intodeauna, in calitate de medic, am pus pe primul loc pacientul. Am cautat mereu cele mai bune solutii pentru rezolvarea problemelor lui. Asa am ajuns sa studiez si sa folosesc produsele Calivita. Am fost impresionata de abordarea lor riguroasa fata de calitate si de modul in care pun accentul pe ingrediente de inalta calitate.

Cu devotamentul meu fata de binele pacientului si cu convingerea ca abordarea preventiva si naturala poate aduce rezultate durabile, am decis sa studiez si sa integrez produsele Calivita in arsenalul meu terapeutic.

Aceasta tranzitie catre utilizarea produselor Calivita a devenit un element esential in practica mea, oferind pacientilor mei o optiune holistica si eficienta pentru imbunatatirea starii lor generale de sanatate.

Prin aceasta calatorie, am descoperit nu doar produse de calitate, ci si o comunitate dedicata si pasionata de profesionisti si utilizatori care impartasesc aceeasi viziune asupra sanatatii si bunastarii.

6. Care sunt cele mai importante lucruri care s-au schimbat in mediul in care lucrezi de cand activezi tu ca si medic in comunitatea Calivita?

Folosind produse de calitate precum cele de la Calivita, rezultatele mele au fost foarte bune astfel incat tot mai multe persoane au solicitat recomandari de la mine. Am participat la multe prezentari si simpozioane unde am vorbit despre produsele Calivita si rezultatele mele ca medic cu aceste produse. De fiecare data oamenii au fost foarte incantati si am primit un feedback pozitiv. Interesul sporit pentru abordarea preventiva si acceptarea suplimentelor naturale au devenit piloni importanti in relatia mea cu pacientii. De asemenea, implicarea in aceasta comunitate mi-a deschis ochii asupra importantei educatiei continue si a conectarii la o retea de profesionisti dedicati sanatatii holistice.

7. De ce crezi ca unii au succes si altii nu, in afacerea Calivita?

Succesul este direct proportional cu instruirea si munca depusa.
Albert Einsten spunea: ”Succesul este 1% inspiratie si 99% transpiratie”.
De asemenea cred ca este foarte important sa tratezi problemele celorlalti ca si cum ar fi ale tale.
Chiar daca nu spun, oamenii simt cand empatizezi cu ei sau cand esti interesat numai de partea materiala.
Primul lucru la care trebuie sa te gandesti ca medic este sa alegi cea mai buna schema terapeutica pentru pacientul tau. Asa am ajuns eu la Calivita.

8. Care sunt cele mai mari realizari sau momente de succes pe care le-ai trait ca partener Calivita?

Cele mai mari realizari, ca partener Calivita, sunt succesele profesionale. Pacienti au fost multumiti atat de prestatia mea profesionala cat si de calitatea produselor Calivita.
Nu e suficient sa pui un diagnostic corect, trebuie sa ai la indemana si produse de calitate ca tratament.
Nu o data am auzit de la pacienti: Sa stiti ca de cand mi-ati dat produsele de la Calivita ma simt mult mai bine. Pana la urma asta este una dintre cele mai mari realizari in calitate de medic.

9. Ce planuri si obiective ai pentru viitor? Care sunt initiativele cheie pe care le ai in vedere in cadrul comunitatii Calivita?

Pe viitor imi doresc sa descopar noi scheme terapeutice benefice pacientilor si sa le impartasesc cu comunitatea Calivita si nu numai.
Am intalnit in comunitatea Calivita oameni frumosi cu energie pozitiva. Imi propun sa impartasesc aceste descoperiri cu comunitatea Calivita si nu numai, contribuind astfel la cresterea nivelului de constientizare asupra unor solutii de sanatate inovatoare si eficiente.

Experienta in comunitatea Calivita m-a adus in contact cu oameni remarcabili, plini de energie pozitiva si dedicare pentru sanatatea lor. Aceasta conexiune cu indivizi cu mentalitati similare m-a inspirat sa impartasesc si sa primesc cunostinte si experiente intr-un mod colaborativ, creand astfel un mediu propice pentru crestere si imbunatatire continua. Cu fiecare interactiune, ma simt mai motivat sa aduc contributii semnificative la sanatatea comunitatii si sa colaborez pentru a construi un viitor mai sanatos pentru toti.

Acest articol a fost scris de...