Cum sa scapi de paraziti intestinali in mod natural: Metode eficiente si sigure

by Moniq

Simptomele parazitozelor intestinale pot include diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, pierdere in greutate si oboseala.

Cauzele, modul de transmitere si factorii de risc al parazitozelor intestinale

Parazitozele intestinale pot fi cauzate de:
1. Consumul de carne insuficient gatita de la un animal infectat
2. Consumul de apa contaminata cu oua sau larve parazitare
3. Contactul direct cu persoane sau animale infectate
4. Contactul cu sol contaminat
5. Contactul cu fecalele contaminate

Parazitii se pot transmite de la o persoana la alta sau pot fi transmise prin alimente, fecale, apa contaminata, animale, muscaturi de insecte, transfuzie de sange.

Dupa ce agentul infectios a patruns in organism, calatoreste in intestine, se matureaza, creste si apoi se reproduce. Parazitii intestinali, odata ce se reproduc si devin mai mari si mai numerosi, pot aparea simptome si pot provoca complicatii.

Exista numerosi factori de risc in ceea ce priveste parazitozele, printre care se numara:

1. Igiena precara – Lipsa igienei personale, in special spalarea incorecta a mainilor dupa utilizarea toaletei sau contactul cu solul contaminat si consumul de alimente contaminate poate creste riscul de infectii parazitare.
2. Consumul de carne cruda sau insuficient preparata ce poate duce la infectii parazitare, deoarece anumiti paraziti pot fi prezenti in carne.
3. Contactul cu animale infectate – Interactiunea cu animale domestice sau salbatice care sunt purtatoare de paraziti poate creste riscul de infectii.
4. Scaderea imunitatii – Persoanele cu un sistem imunitar slabit din cauza unor conditii medicale sau tratamente (cum ar fi HIV, chimioterapia sau transplantul de organe) sunt mai susceptibile la infectiile parazitare.

5. Locuinta in zone rurale sau indepartate – Locuirea in zone unde accesul la apa potabila si serviciile de igiena este limitat, poate creste riscul de infectii parazitare.
6. Varsta – Copiii sunt deosebit de sensibili la paraziti intestinali, deoarece se joaca adesea in medii cu sol contaminat, cum ar fi cutiile cu nisip si locurile de joaca ale scolilor. Adultii in varsta sunt, de asemenea, expusi unui risc crescut din cauza sistemului imunitar slabit.
7. Calatoriile in zone cu conditii sanitare precare sau in care parazitii sunt raspanditi mai larg – Oamenii care traiesc si viziteaza tarile in curs de dezvoltare sunt expusi celui mai mare risc din cauza apei potabile din surse contaminate si a nivelului scazut de salubritate.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), se estimeaza ca 24% din populatia lumii este infectata cu paraziti transmisi prin sol. Infectiile sunt cele mai frecvente in regiunile tropicale si subtropicale, in special, in Africa Subsahariana, America de Sud, China si Asia de Est.

Este important sa se ia masuri de igiena adecvate si sa se evite factorii de risc pentru a preveni infectiile parazitare.

Cum poate fi prevenita infectia cu paraziti intestinal?

Pentru a preveni infectia cu paraziti intestinali, este important sa se tina cont de cateva reguli simple:
1. Adoptati obiceiuri sanitare solide si invatati copiii sa se spele frecvent pe maini.
2. Spalati fructele si legumele inainte de a fi consumate.
3. Preparati carnea si pestele in mod corespunzator pentru a evita consumarea produselor crude.
4. Consumati apa purificata.
5. Adoptati o dieta bogata in fructe si legume si evitati alimentele rafinate si dulci.
6. Se recomanda o buna igiena a locuintei.
7. Daca un singur membru al familiei este infectat, se recomanda ca intreaga familie sa fie tratata pentru a elimina parazitii eficient.
8. Lenjeria si imbracamintea pacientilor infectati trebuie spalate bine si frecvent; in caz contrar exista riscul contaminarii altor membrii ai familiei.

Cand ar trebui sa ne gandim la o posibila infectie cu paraziti intestinali?

Simptomele abdominale pot aparea la 1-2 zile dupa consumul de carne contaminata, iar alte simptome pot aparea mai tarziu, dupa 2 sau chiar 8 saptamani.

Simptomele includ:
– greata si varsaturi
– diaree
– durere abdominala, colici

Pot exista si alte simptome, cum ar fi:
– durere de cap
– uneori frisoane si febra
– tuse (la formele cu migrare pulmonara)
– dureri musculare
– dureri articulare
– umflarea fetei sau a ochilor
– mancarime sau eruptii cutanate
– constipatie

Diagnosticul parazitozelor intestinale

Testarea pentru paraziti este in mod obisnuit dificila si exista foarte multe tipuri de teste, dintre care putine sunt exacte sau suficient de cuprinzatoare pentru a acoperi orice tip de infectie care poate aparea.
Majoritatea testelor de laborator cauta doar anumiti helminti si protozoare „comune”, deoarece de cele mai multe ori, diagnosticul se realizeaza prin analiza fecalelor.
S-ar putea sa credeti ca nu aveti paraziti deoarece acestia nu se vad sau simt foarte clar de la bun inceput.
70% dintre paraziti sunt complet microscopici. Multi dintre acestia sunt extrem de inteligenti si sunt capabili sa isi modifice ciclul de viata si modelul de reproducere pentru a le oferi cele mai bune sanse de supravietuire in interiorul corpului.

Parazitii pot evolua sau se pot adapta pentru a se ascunde (astfel incat sistemul dumneavoastra imunitar nu ii considera invadatori), motiv pentru care este important ca acestia sa fie eliminati. In aceste situatii se recomanda masurile preventive si folosirea metodelor natural si niciodata tratamentul medicamentos orb.
Exista si metode noi bazate pe un fenomen biologic: parazitii elibereaza enzime prin care incep sa-si dizolve corpul odata ce mor si astfel prin intermediul evaluarii biofizice se pot depista diversi paraziti care se adapostesc in corp.

Cum putem trata infectia cu paraziti intestinali?

Odata ce s-a facut diagnosticarea corecta si completa a pacientului, in functie de rezultate, medicul creeaza un plan de tratament adecvat.
Tratamentul alopat este de cele mai multe ori inconvenabil, datorita multiplelor efecte secundare si a gradului ridicat de toxicitate.

Inainte de inceperea curei de curatare a organismului de parazitii intestinali, este bine de stiut ca vor fi necesare o serie de minim 3-4 terapii, numarul fiind in functie de starea fiecarei persoane si evolutia bolii.
Alegerea perfecta pentru cei care cauta solutii naturale este ParaProteX.

Acest produs care contine un regal de 9 plante este folosit cu mult succes de peste 25 de ani in tratarea unei game variate de afectiuni cu agenti infectiosi, inclusiv pentru parazitozele intestinale, atat de daunatoare corpului uman.

Merita sa fie evidentiat ca fiind un produs exclusiv natural, nu are efecte secundare si nu este hepatotoxic.

ParaProteX este un produs complex, cu o formula naturala puternica antiparazitara, continand urmatoarele ingrediente active:

Quisqualis Indica sau caprifoiul chinezesc – O planta originara din India, ce contine substante active care asigura o motilitate intestinala fiziologica si previne stagnarea alimentelor in tractul digestiv, amelioreaza durerile abdominale, reduce flatulenta, are efect antiinflamator si antifebril.
Chenopodium – pulbere (lamaita), este folosita in mod traditional datorita efectelor sale antiparazitare. mai ales impotriva ascarizilor. Planta contine substante active cu proprietati antiinflamatorii, fiind in acelas timp un hepatoprotector, laxativ si un bun purificator al sangelui.

Berberis vulgaris – extract (dracila), este o planta folosita de mult timp in medicina traditionala pentru proprietatile sale antiparazitare. Aceasta planta contine substante active precum berberina, care au fost demonstrate sa aiba efecte antiparazitare puternice. Berberina poate ajuta la combaterea unor tipuri de paraziti intestinali, cum ar fi Giardia lamblia si Entamoeba histolytica.
Commiphora myrrha (iarba de smirna) – Proprietatile sale antiparazitare puternice constau in inhibarea cresterii si reproducerii parazitilor. Substantele active din smirna au capacitatea de a lupta impotriva parazitilor interni si externi, cum ar fi viermii intestinali, protozoarele si insectele parazite. Iarba de smirna ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Eugenia caryophyllata – ulei (cuisoare) – Uleiul de cuisoare are proprietati antiparazitare puternice. Cuisoarele au o aroma puternica, calda si picanta, si sunt folosite in principal ca o condiment in bucatarie pentru a adauga gust si aroma mancarurilor. Acesta este, de asemenea, utilizat in medicina traditionala pentru proprietatile antiinflamatorii, antiparazitare si analgezice. De asemenea, este util in tratamentul infectiilor virale, cum ar fi herpesul.
Tabebuia impetiginosa, pulbere (Pau d’Arco) – Substantele active din aceasta planta au proprietati antiparazitare, antifungice, antiinflamatorii si antioxidante. Unele studii preliminare au aratat ca extractele din Pau d’Arco pot inhiba cresterea diverselor tipuri de ciuperci si bacterii, precum si a unor paraziti interni si externi. De asemenea, se crede ca aceasta planta poate contribui la intarirea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiilor.

Juglans nigra – pulbere (nuc negru) – Cunoscuta si sub denumirea de nuca americana sau nuca neagra, aceasta planta contine substante ca juglone, taninuri, flavonoide si uleiuri volatile care au capacitatea de a combate parazitii. In afectiuni parazitare, juglone, un compus organic activ care se gaseste in coaja nucilor, poate afecta structura si functiile parazitilor, ajutand la eliminarea lor din organism. De asemenea, taninurile prezente in planta au proprietati astringente si antiparazitare, ajutand la reducerea inflamatiei si iritatiei provocate de paraziti. Flavonoidele si uleiurile volatile pot avea, de asemenea, efecte antimicrobiene si antiparazitare, contribuind la combaterea infectiilor.

Citrus paradise (extract din seminte de grefrut) – Extractul de seminte de grapefruit este cunoscut pentru proprietatile sale antiparazitare puternice. Acesta contine substante active care perturba metabolismul parazitilor, inhibandu-le capacitatea de a se multiplica si de a supravietui in organismul gazda. Substantele active din extractul de seminte de grapefruit ajuta la indepartarea parazitilor din organism prin activarea sistemului imunitar si stimularea eliminarii acestora din sistemul digestiv. De asemenea, extractul de seminte de grapefruit poate ajuta la eliminarea toxinelor produse de paraziti din organism, contribuind astfel la imbunatatirea starii generale de sanatate.

Allium sativum – pulbere (usturoi) – Usturoiul este recunoscut pentru proprietatile sale antiparazitare datorita substantelor active pe care le contine, precum alicina, care ajuta la distrugerea parazitilor si la eliminarea acestora din organism. Usturoiul poate fi consumat sub forma de capsule sau extract, sau poate fi adaugat in dieta sub forma de condiment. Studiile au aratat ca usturoiul poate ajuta la combaterea parazitilor intestinali, cum ar fi giardia sau cryptosporidium. De asemenea, usturoiul poate ajuta la intarirea sistemului imunitar, ceea ce poate contribui la prevenirea infectiilor cu paraziti intestinali.
In cazul tratamentului pentru paraziti intestinali, se recomanda o dieta care sa ajute la eliminarea acestora si la refacerea florei intestinale.
Evitati consumul de zahar si alimente cu continut ridicat de carbohidrati rafinati, deoarece acest lucru poate favoriza dezvoltarea parazitilor.

Dieta trebuie sa cuprinda alimente bogate in fibre solubile, cum ar fi fructele proaspete, legumele verzi si cerealele integrale si alimente bogate in probiotice, cum ar fi iaurtul natural, chefirul sau muraturile, deoarece acestea contribuie la refacerea florei intestinale si la sustinerea sistemului imunitar.
Consumati multa apa pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la hidratarea corecta a organismului.

Planul de tratament:

In primele 14 zile se va lua ParaProteX dupa cum urmeaza:
A) ParaProteX 2 X 1 tb/zi, 2 timp de zile, apoi 3 X 1 tb/zi timp de 2 zile, apoi 2 X 2 tb/zi timp de 10 zile, (se poate incerca cresterea la 3 X 2 tb/zi, din ziua a 8-a si continuarea pana la ziua a 14-a. Daca apar simptome neplacute se revine la doza de 2 X 2 tb/zi)
Urmeaza o pauza de 14 zile, timp in care se va lua:
B) ProbioBalance 3 X 1 tb/zi, dimineata pe stomacul gol, la pranz imediat dupa servirea mesei, seara la 2-3 ore dupa ultima masa.
Repetati etapele A + B de 3-4 ori, astfel durata unei cure este de 3 sau 4 luni.

Pe toata perioada se va asocia: Power Mins, 2 tablete seara, dupa servirea mesei.
Incercati sa incepeti cura cu ParaProteX in asa fel incat sa prindeti zilele cu luna plina, cand parazitii sunt mai activi si pot fi distrusi mai usor.
Daca se va respecta strict planul de tratament, parazitii vor deveni doar o poveste neplacuta, iar starea de sanatate se va imbunatati vizibil inca de la primele 3 saptamani.

Va doresc multa sanatate!

Acest articol a fost scris de:

Iti recomandam

Adresa: Calea Aviatorilor, Nr. 18, Ghiroda, jud. Timis, Cod. 307200
Telefon: +40 256 217 505
E-mail: info@calivita.ro
web: www.calivita.ro

Aboneaza-te la noutati CaliBlog!