Parca suna putin mai bine, nu?
Tot scoala poate fi locul unde invatam depre noi: ce ne place, ce nu ne place, care ne sunt abilitatile si ce vrem sa devenim mai tarziu in viata.
Si parca nici o discutie despre scoala nu este pe deplin completa daca nu vorbim si despre… teme. La ce or mai fi bune si temele astea? Aceasta este o intrebare repetata adesea si de copii si de parinti.
In primul rand, temele ne ajuta sa aprofundam mai bine informatia predata in clasa. De exemplu, invatam literele pentru ca mai tarziu sa putem citi povesti sau scrie poezii (de ce nu?). Invatam sa socotim ca mai apoi sa putem numara banii. Si lista poate continua.
Tot scoala ne poate ajuta sa corelam mai multe informatii despre anumite pasiuni sau sa cautam muzica preferata.
Calitatile de care vom avea nevoie si in viata de adult se dezvolta in primii ani de scoala: autodisciplina, perseverenta, invatarea independenta.
Ca si parinte este important sa povestesti copiilor abilitatile de care ai nevoie la locul de munca: comunicarea cu colegii, ce fel de abilitati folosesti, poate ai nevoie sa inveti un program nou sau o regula noua implementata de curand la locul de munca, schimbul diplomatic si creativ de idei, munca in echipa, perseverenta.
Asadar avem nevoie de atentie si perseverenta mereu, din primii ani de scoala si mai tarziu la locul de munca.
Unele informatii din scoala vor avea nevoie de repetare o perioada mai mare de timp, de exemplu tabla inmultirii sau tabla impartirii.
Tot in anii de scoala putem invata despre gestionarea timpului: cum pot fi mai eficient in efectuarea temelor astfel incat sa imi ramana si pentru activitatile preferate, telefon sau consola.
De ce avem nevoie?
In primul rand de un plan bine pus la punct care sa faciliteze efectuarea cat mai rapida a temelor.
Organizare
Alt subiect controversat, nu?
Daca cartile si caietele sunt in ordine sau macar la locul lor atunci totul va merge mai repede, nu crezi?
Gestionarea timpului si a locului
Atunci cand facem temele poate fi de folos sa ne luam si pauze din cand in cand. Putem alege sa mergem sa ne plimbam cu bicicleta, sa vorbim cu un prieten/o prietena, sa iesim afara, cu conditia de a ne intoarce la teme. Sau, daca pierdem notiunea timpului, prima data facem teme apoi avem timp pentru ce mai preferam.
Copiii mei prefera mereu sa isi faca temele imediat ce ajung de la scoala pentru ca au notiunile proaspete in cap si le ramane apoi timp doar pentru pasiunile lor.
Disciplina
Este o abilitate ce se dezvolta din primii ani de viata si care ne este utila toata viata.
Dar sa vorbim putin si despre greseala, ca doar nimeni nu trece prin scoala fara sa greseasca macar o data. E buna greseala? Da, dar nu dusa la extrem.
Stiti vorba aia, omul din greseli invata?
E buna dar cu o conditie… sa si invatam!
Cand e mai bine sa mergem la scoala, dimineata sau dupa-amiaza? E, aici e mai complicat…
Ideal ar fi dimineata cand mintea este odihnita si alerta dar sunt si copii care functioneaza mai bine dupa-amiaza.
Ideal ar fi ca fiecare sa se adapteze la programul impus de scoala. Deci, o alta abilitate pe care o invatam la scoala: adaptabilitatea!
Si daca tot obositi suntem, indiferent de ora la care mergem la scoala, de ajutor ne sunt Liquid C + Bioflavonoids and Rose Hips si D-drops, le gasiti in Pachetul Imunitate. La noi sunt nelipsite, mai ales in perioada rece sau cand ne apropiem de scoala si vrem un boost de energie, imunitate si forta.

Ca o concluzie, scoala are beneficii pe termen lung, important este ca noi, parintii, sa stim cum le povestim copiilor despre ce aventura frumoasa poate fi!
La voi cum incepe scoala?
Ce ganduri sau emotii va incearca?
Dar copiii?
Acest articol a fost scris de...
