Comunitatea Calivita

Vrei sa comunici mai eficient?

Pe parcursul intregii noastre vieti ne folosim abilitatile de comunicare si nu de putine ori succesul nostru in afaceri depinde de cat de eficient reusim sa comunicam cu ceilalti. Comunicarea eficienta este o tema foarte complexa, careia i-au fost dedicate multe carti, articole si traininguri. Dar cat de important este cum comunicam? Exista tehnici de comunicare pe care le putem folosi cu succes in activitatea noastra de share marketing?

Comunicare eficienta

Da! O comunicare eficienta ne determina 85% din succesul in viata, potrivit lui Brian Tracy. Si da, exista tehnici de comunicare pe care le putem folosi in share marketing. In acest articol nu vom discuta decat despre cateva aspecte ale acestei teme complexe.
Cu toate ca poate parea irelevant, limbajul corpului si alte mesaje nonverbale formeaza parte integrala a comunicarii orale. O serie de cercetari au demonstrat ca reprezinta 93% din totalul elementelor comunicarii. In consecinta, este foarte important sa avem o postura potrivita. Chiar si o vestimentatie adecvata in timpul unei convorbiri telefonice!

Construieste prietenii

Un comportament proactiv reprezinta o componenta importanta a activitatii de share marketing. In multe cazuri, tu trebuie sa faci primul pas. Daca tu esti cel care initiaza conversatia, o vei conduce in directia dorita de tine. De ce? Pentru ca tu vei pune intrebarile.
Scopul nu este sa prezinti planul de marketing cu orice pret. Scopul este sa il prezinti intr-un asemenea mod incat sa fie cu adevarat interesant pentru cealalta persoana. Sa il poata intelege. Pana acum ai avut probabil cateva conversatii. Prin urmare, este foarte important sa fii atent la ce spune celalalt, sa arati empatie si sa memorezi lucrurile importante. Daca e nevoie, noteaza-ti in lista de nume si alte informatii importante despre posibile persoane din comunitatea ta.

Astfel vei gasi asa-numitul buton fierbinte, care te ajuta sa ii vorbesti celuilalt despre business sau despre produse in cel mai potrivit mod, pentru a-i starni interesul.
Increderea este construita pe parcursul conversatiilor si relatiile de afaceri se pot transforma in prietenii de-a lungul timpului. Multi sunt de parere ca partea cea mai valoroasa a acestei activitati este crearea unui cerc de prieteni adevarati.
Comunicarea adecvata este vitala. Invata sa comunici eficient si nu uita ca repetitia este mama invataturii!

Comunica si construieste-ti afacerea!

Lectura recomandata: Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent, de Dale Carnegie