Comunitatea Calivita Sanatate

Complex sinergic de ingrediente pentru sanatatea articulatiilor

Sanatatea articulatiilor poate fi influentata de mai multe cauze: de leziuni sau de un proces autoimun sau poate fi pur si simplu afectata de imbatranire. Ceea ce este comun tuturor acestor cauze este ca ele merg mana in mana cu o inflamatie de un anumit fel, urmata de degradarea cartilajului. Pacientii se confrunta mai intai cu rigiditate in articulatii sau durere in timpul miscarii, precum si de o flexibilitate redusa a articulatiilor.

Mix optim de ingrediente

Noul colagen multiactiv RiseUp Multiactive Collagen de la Calivita contine un complex sinergic de ingrediente active care sustine sanatatea articulatiilor. In timp ce amelioreaza inflamatia si ajuta la reducerea durerii, ingredientele sale incep de fapt sa reconstruiasca articulatiile afectate. Sa aruncam o privire mai atenta pe rand la aceste ingrediente si sa vedem cum fiecare dintre ele va ajuta sa va protejati articulatiile.

Colagenul
Colagenul este proteina care este prezenta in corpul uman in cea mai mare cantitate. Exista cel putin 28 de tipuri diferite de colagen, dintre care tipul 2 este cel care iese in evidenta cand vine vorba de sanatatea articulatiilor. Productia organismului de colagen scade in timp si exista si situatii (cum ar fi, de exemplu, leziuni, imbatranire, anumite procese autoimune) in care organismul are nevoie de mai mult decat ceea ce este disponibil in prezent.

RiseUp Multiactive Collagen de la Calivita se bazeaza pe doua tipuri diferite de colagen pentru efectele sale benefice: un colagen hidrolizat de tip 2 (derivat din cartilaj de vita) pe de o parte si asa-numitul „colagen activ biologic UC-II®” pe de alta parte. Specialitatea noului produs consta, fara indoiala, in acest colagen. Acesta ramane activ biologic datorita formei sale originala care se gaseste in produs. Ca rezultat, chiar si o cantitate mica din acesta este capabila sa actioneze ca un modulator imunitar puternic, cu efect direct asupra sistemului imunitar.

Cum actioneaza colagenul

Dupa ce a „detectat” inflamatia semnaleaza organismului sa inceapa repararea si reconstructia articulatiei. Pentru ca acest lucru sa se intample, oferim organismului un ajutor suplimentar sub forma unei doze mari de colagen bovin, deja intr-o forma „pre-digerata”, hidrolizata, pentru a ne asigura ca absorbtia va fi rapida si usoara.

Ingredientele active ajuta la reducerea rigiditatii, inflamatiei si durerii, in timp ce, ajuta la sustine un stil de viata activ. 

Antiinflamator puternic

Macesul
RiseUp Multiactive Collagen este special pentru ca are in compozitia sa Rosa canina, o specie de maces. Macesul este bogat in antioxidanti si contine, printre altele, beta-caroten, zeaxantina, luteina, licopen, quercetina, acid elagic si vitamina C. Toate ajuta la reducerea inflamatiei si a stresului oxidativ. Macesul este remarcat de mai multe studii pentru efectul sau de calmare a durerii.

Acidul hialuronic
Acidul hialuronic sustine producerea lichidului sinovial. De asemenea, organismul produce singur acid hialuronic, dar cu timpul cantitatile acestuia continua sa scada, in timp ce acesta se degradeaza mai repede in prezenta inflamatiei. Protejand suprafata cartilajului, acidul hialuronic contribuie la elasticitatea articulatiilor, imbunatatind mobilitatea si functionarea articulatiilor. Amelioreaza durerea.

MSM – o componenta a tesutului cartilajului
Metil sulfonilmetan (MSM) este un compus natural al sulfului, care se gaseste si in legume. Este necesar pentru sanatatea articulatiilor si a tendoanelor. Sprijina metabolismul cartilajului si reduce raspunsurile inflamatorii si durerea, facilitand intrarea si iesirea toxinelor inflamatorii. Aceasta, la randul sau, contribuie la imbunatatirea functiei articulare.

Acest articol a fost scris de...