Comunitatea Calivita

#cheerUp si simte-te bine!

In lumea moderna in care traim, cu un ritm foarte rapid de viata, totul inseamna performanta. Din acest motiv, sindromul burnout este tot mai des intalnit. Din fericire, avem un as in maneca: noul #cheerUp de la Calivita!

Importanta luarii deciziilor corecte

Cand esti tanar, se intampla multe lucruri in paralel in viata ta. Lucruri pe care incerci sa le realizezi, controlezi si organizezi, toate in acelasi timp. Evident, vrei sa faci totul perfect, sa iei note bune la scoala sau la facultate. Sa iti asiguri o cariera de succes, sa iti gasesti partenerul ideal si sa ai un hobby cool. Suna cunoscut, nu-i asa? In plus, in zilele noastre este deja o obisnuinta sa postezi despre lucrurile pe care le faci. Chiar imediat ce acestea se intampla, si sa distribui postarile. Fiindca, daca nu esti prezent online, nu existi.

Nu o poti lua incet, pas cu pas, fiindca ti-e frica sa nu ratezi ceva important. Exista nenumarate oportunitati si e dificil sa iei intotdeauna deciziile corecte. Asa ca, daca ceva iti da planurile peste cap, crezi ca tu ai facut vreo greseala. In ultimele 18 luni, nivelul de stres a crescut si mai mult. Probabil inca nu ai revenit la vechiul tau stil de viata (cu scoala, cursurile si distractia cu care erai obisnuit). Sau cel putin nu pe de-a-ntregul. Probabil ca scopurile si obiectivele au devenit mai neclare. Ti se pare si mai greu sa discuti despre problemele tale cu ceilalti, suferi de anxietate si nu ai chef de nimic.

Gaseste o solutie!

Pentru a gasi o solutie trebuie sa iti identifici ritmul „normal” si sa revii la el. Trebuie sa vorbesti despre problemele si lucrurile care te framanta. Daca nu reusesti sa faci asta sau daca starea de proasta dispozitie persista, e absolut necesar sa gasesti o solutie naturala si la indemana.

Noul nostru produs #cheerUp iti poate fi de ajutor daca si tu te confrunti cu astfel de probleme. Toate ingredientele sale sunt naturale. Contine aminoacizi produsi natural de organism, beneficiile lui fiind accentuate si mai mult de vitaminele, mineralele si plantele medicinale din compozitie. La alegerea ingredientelor active din #cheerUp ne-am axat pe oferirea de sprijin pentru restabilirea echilibrului mental si restabilirea bunei dispozitii.

De asemenea, ne-am propus ca substantele active din acest produs sa se absoarba usor, pentru a-si putea exercita efectul fara probleme. Acesta este si motivul pentru care am decis sa lucram cu ingrediente organice, combinate cu agenti de transport naturali. Fara aditivi artificiali!

Cum actioneaza ingredientele?

Unul dintre principalele ingrediente active ale acestui produs este n-acetil-l-carnitina. Acesta este un aminoacid special, produs natural de organism. Acesta poate fi, de asemenea, extras si din carnea pe care o consumam. Conform cercetarilor recente, eficacitatea sa este similara cu cea a antidepresivelor, insa fara efectele secundare obisnuite. Stopeaza descompunerea asa-numitilor „hormoni ai fericirii” (dopamina si serotonina). Prin urmare nivelul acestora se pastreaza ridicat in organism. Reduce oboseala mentala, amelioreaza tulburarile de somn, creste capacitatea de concentrare si energia vitala.

Celalalt aminoacid din compozitie este numit SAME (s-adenozil metionina), iar organismul este, de asemenea, capabil sa il produca. Cercetarile au descoperit niveluri scazute de SAME la persoanele depresive. Prin urmare, suplimentarea acestui aminoacid poate avea un efect pozitiv asupra depresiei. In plus, joaca un rol in reducerea inflamatiei cronice, exercitand indirect un efect benefic asupra intregului corp.

Extracte din plante medicinale, minerale si vitamine

Roinita este o planta medicinala folosita in mod traditional in perioadele dificile din punct de vedere psihologic. Reduce stresul si tensiunea persistente. Amelioreaza anxietatea, tulburarile de somn, oboseala si extenuarea. Roinita se recomanda frecvent si este folosita chiar de medici pentru ameliorarea melancoliei. Ca o prima masura inainte de prescrierea medicatiei antidepresive, iar in unele cazuri se dovedeste a fi un remediu suficient.

Se stie de mult timp ca magneziul, vitamina B6 si zincul, aplicate in combinatie, au capacitatea de a reduce stresul. Stresul accentueaza pierderea de magneziu, prin urmare suplimentarea acestui element ajuta la refacerea echilibrului sistemului nervos.

Magneziul reduce nervozitatea, anxietatea si depresia. Vitamina B6 completeaza ideal magneziul, sprijinind patrunderea acestuia in celule. Previne, de asemenea,  eliminarea lui prea rapida din organism. Zincul este al treilea element necesar pentru functionarea sanatoasa a celulelor nervoase. Gratie proprietatilor sale antiinflamatoare si antioxidante, combate starea de proasta dispozitie in mod indirect.

Rolul vitaminei C in lupta impotriva stresului este mai putin cunoscut. Cu toate ca este unul dintre cei mai importanti antioxidanti ce sprijina sistemul nervos. Studiile stiintifice au pus un nivel scazut de vitamina C in legatura cu un risc sporit de tulburari de dispozitie. Astfel, asigurarea unei cantitati adecvate din aceasta vitamina are o importanta vitala pentru organism.

Toate aceste ingrediente duc la...

Ingredientele pe care le-am combinat pentru a crea #cheerUp ofera o solutie excelenta la depresie si burnout. Te pot ajuta sa iti refaci echilibrul psihologic si sa iti traiesti viata mai armonios. In plus, produsul ofera aceste beneficii fara efecte secundare adverse sau riscul dependentei. Contine doar substante active naturale, fara aditivi artificiali, sub forma unor tablete pe baza de plante.

Daca si tu te confrunti cu simptomele descrise mai sus, sau cunosti pe cineva care sufera din aceasta cauza, nu ezita sa ceri ajutor si sa accepti sprijin! Haide sa avem grija unii de ceilalti! 

Surse bibliografice

Coronavirus Student Survey phase III November 2020 Mental health and wellbeing Commissioned by NUS, NUS Charity; TOTUM and the Co-op Acetyl-L-Carnitine Supplementation and the Treatment of Depressive Symptoms: A Systematic Review and Meta-Analysis – Veronese N et al., Psychosom Med. 2018 Feb/Mar;80:154-159 ; S-Adenosyl Methionine (SAMe) for Depression in Adults – Wilson, A. et al., Issues Ment Health Nurs. 2019 Aug;40(8):725-726. Effects of Melissa officinalis L. on Reducing Stress, Alleviating Anxiety Disorders, Depression, and Insomnia, and Increasing Total Antioxidants in Burn Patients – Shirin Chehroudi etal., Trauma Mon. 2016 July; 22(4):e33630.; Superiority of magnesium and vitamin B6 over magnesium alone on severe stress in healthy adults with low magnesemia: A randomized, single-blind clinical trial – Etienne Pouteau et al., PLoS ONE 13(12): e0208454 ; Zinc, Magnesium, Selenium and Depression: A Review of the Evidence, Potential Mechanisms and Implications – Jessica Wang et al., Nutrients 2018, 10(5), 584; Does Vitamin C Influence Neurodegenerative Diseases and Psychiatric Disorders? Joanna Kocot et al.- Nutrients 2017, 9, 659;

Articolul a fost scris de...