Sanatate

Treci mai usor de gripa si raceala

Pe langa peisajele de basm pe care le aduce anotimpul rece, temperaturile scazute vin la pachet si cu simptome de gripa si raceala. Cum nu ne mai putem bucura atat de mult de razele calde ale soarelui, sistemul nostru imunitar va fi mai slabit si avem nevoie de cateva trucuri. De ce? Pentru a trece mai usor peste sezonul de gripa si raceala.

Ai grija de sistemul tau imunitar si treci mai usor de sezonul de gripa si raceala

Imunitate

Asa este! Cu sfaturile de mai jos vei putea sa treci mai usor peste sezonul de gripa si raceala. 

Din moment ce sezonul gripei este in acest an si mai primejdios din cauza noului coronavirus aparut in prima parte a anului, este foarte important sa te protejezi, dar sa ai grija si de cei dragi cat de mult posibil. 

Pentru a reusi acest lucru, avem cateva sfaturi pentru tine:

 1. Consuma alimente sanatoase, bogate in vitamine!
 2. Chiar daca iarna nu-i ca vara, inca se mai gasesc fructe si legume proaspete. Evita consumul de alimente grase, dulciuri si alcool! Daca stii ca nu consumi o cantitate suficienta din anumiti nutrienti, apeleaza cu incredere la suplimentele alimentare!
 3. Acorda o atentie speciala consumului de vitamine, in special vitamina C, vitamina D şi zinc
  Asa cum repetam deja de mai bine de 20 de ani, un nivel adecvat de vitamine reduce semnificativ riscul de infectii. Mentinandu-ti un nivel normal din acestea, faci un pas important spre combaterea infectiilor, deoarece atat vitamina D, cat si C pot reduce numarul de cazuri de gripa cu pana la 90%! Zincul inregistreaza rezultate la fel de convingatoare.
 4. Fa miscare!
  Asa cum mersul pe jos face piciorul frumos, cele 20-30 de minute zilnice de plimbare te ajuta sa faci fata mai usor acestei perioade, atat fizic, cat si mental. Cu atat mai mult daca este soare afara!
 5. Stresul scade rezistenta organismului la actiunea virusurilor si bacteriilor
  Este un fapt dovedit, de mai multe studii de specialitate, ca stresul poate scade rezistenta sistemului imunitar. Astfel, poti deveni mult mai sensibil la actiunea agentilor patogeni care te fac sa te simti rau. 

Pe langa toate acestea nu uita si de suplimentarea alimentatiei cu vitamine si minerale. 

Fie ca alegi fructe si legume de sezon, fie suplimentele alimentare bogate in vitamina C si nu numai, ai grija de tine pentru a putea sa treci mai usor peste sezonul de gripa si raceala.

Gripa si raceala