Beneficiile clorofilei pentru sanatatea pielii

by Moniq

Fiziopatologia se bazeaza pe hiperkeratinizarea orificiului de deschidere al canalului foliculului pilosebaceu cu obstructia acestuia si pe hipersecretia de sebum.

In etiologia acestei anomalii sunt implicati multipli factori genetici, metabolici, hormonali. 

Studiile recente au aratat ca microbiomul intestinal este responsabil de aparitia acneei, iar 70% din persoanele cu acnee au disbioza intestinala. Adica au mult mai multe bacterii rele, patogene, in comparatie cu cele bune care sunt implicate in imunitate.

Clorofila- remediu excelent in cazul acneei

Clorofila care este de mult timp cunoscuta pentru proprietatile sale miraculoase inclusiv la nivelul microflorei intestinale. 

Are un puternic efect antiinflamator si bactericid. Ea moduleaza sistemul imun, iar 70% din sistemul imun este localizat la nivelul intestinului. 

In zilele noastre utilizam la greu antibioterapia, ceea ce duce la disbioza cutanata.
Clorofila genereaza un raspuns antiinflamator prin refacerea integritatii intestinale sau prin cai metabolice implicand factorul de crestere insulin like (IGF-1).

Medicina moderna a aratat ca aceasta este un remediu eficient impotriva acneei.

Cateva studii au demonstrat actiunea dubla a clorofilei: scade inflamatia la nivelul pielii si reduce sau chiar elimina Propionibacterium acnes, o bacterie care contribuie la aparitia acneei. 

Au fost descoperite si proprietarile anti-aging ale clorofilei, prin anihilarea oxidantilor si radicalilor liberi, ducand la ameliorarea semnelor de imbatranire a pielii, reducerea ridurilor si repararea ADN-ului. Fiind bogata in vitaminele A, C, E, clorofila are un efect de booster al tineretii si face tenul mai radiant. 

Pe langa vitamine, in centrul moleculei de clorofila se gaseste magneziul, care ajuta la depozitarea oxigenului la nivelul pielii, nivelurile scazute de magneziu sunt asociate cu un ten iritat, uscat si inflamat.

Fara efecte adverse

In secolul XXI cand poluarea este o problema majora, iar toxicitatea depaseste cantitatea care poate fi metabolizata si eliminata din organism, un remediu precum clorofila este indispensabil. 

Clorofila participa la anihilarea toxinelor, alcalinizeaza si detoxifica organismul, in mod particular ficatul.
Luand in considerare agresivitatea unor tratamente standard impotriva acneei, care au efecte adverse ireversibile (toxicitate hepatica, depresie si altele), clorofila ar trebui sa fie utilizata ca un tratament alternativ sau unul adjuvant. Aceasta nu are efecte adverse sau contraindicatii.

La momentul actual exista si produse cosmetice care contin clorofila. 

Datorita efectului bacteriostatic si antiinflamator clorofila poate fi aplicata direct pe eruptie, grabind astfel procesul de vindecare. Mai mult clorofila micsoreaza porii dilatati, creste formarea colagenului si ofera un aspect catifelat pielii. 

Formula chimica a clorofilei seamana mult cu cea a hemoglobinei. Ea ajuta la cresterea oxigenarii sangelui si la o circulatie bogata si de aceea mai este supranumita „sangele plantelor”.

Ce dieta alegem in cazul acneei?

O dieta bogata in legume si verdeturi ajuta mult la contracararea acneei. 

Folosirea unor alimente care scad inflamatia precum telina, pestele bogat in omega, fructele de padure, sau ghimbirul este cheia pentru un ten de invidiat. 

Evitarea produselor proinflamatorii precum zaharul, fructele dulci sau cele confiate, dulciurile, lactatele cu continut crescut de lactoza (in special laptele, iaurtul si inghetata).  Practic, orice produs cu indice glicemic crescut care provoaca inflamatia in organism.

Pielea trebuie hidratata nu doar prin creme, de aceea o alta regula este consumul suficient de apa: 40ml × greutatea corpului in kg. 

Consumul de cafea sau alcool deshidrateaza organismul. La fiecare cana de cafea se adauga doua cani de apa, in cazul alcoolului 3 cani de apa. Alcoolul este contraindicat din toate punctele de vedere, pe langa deshidratare el scade imunitatea si creste inflamatia.

Obezitatea factor de risc in acnee? Cum ne ajuta clorofila?

Tesutul adipos este implicat in procesul inflamator, astfel cu cat mai multa grasime avem cu atat suntem mai predispusi sa facem acnee sau alte boli. Persoanele care nu consuma suficiente fibre nu pot avea un intestin sanatos, fibrele fiind hrana pentru bacteriile bune. 

Fara fibre suntem predispusi pentru constipatie si obezitate, alte doua afectiuni ale secolului 21 care sunt legate de acnee. Aici iarasi ne ajuta clorofila care se leaga de moleculele de grasime si impiedica absorbtia lor, echilibreaza glicemia si nivelul de insulina in sange.

Din pacate ritmul nostru de viata nu ne permite sa consumam suficiente verdeturi, recurgem deseori la fast food si produsele precum clorofila lichida ne salveaza. Este nevoie de 1,5 kilograme de spanac pentru a aduce necesarul de clorofila in organism.

De aceea e mai usor de utilizat clorofila lichida, sub forma de produs nutritiv.

Clorofila de la Calivita extrasa din lucerna contine o multime de vitamine B, A, D, E, K. 

Regasim in compozita ei si minerale, fier, calciu, magneziu, fosfor si potasiu, motiv pentru care este un must-have. Fiind unul din chelatii esentiali oferit de mama natura, ajuta la eliminarea toxinelor si purifica sangele. 

Cum consumam clorofila? Sub forma de shot pe stomacul gol sau dizolvata in apa. Clorofila de la Calivita are un gust foarte placut mentolat, deloc dulce spre deosebire de clorofila de la alti producatori. 

Doza zilnica recomandata este de 30 mg, pentru efect maximal se va lua dimineata si seara.

Acest articol a fost scris de...

Iti recomandam

Adresa: Calea Aviatorilor, Nr. 18, Ghiroda, jud. Timis, Cod. 307200
Telefon: +40 256 217 505
E-mail: info@calivita.ro
web: www.calivita.ro

Aboneaza-te la noutati CaliBlog!