Comunitatea Calivita

Autodisciplina

Care este primul lucru care iti vine in minte cand auzi cuvantul autodisciplina? De regula, o activitate obositoare, care necesita mari sacrificii, si o persoana care nu are chef sa o faca. Dar de ce este autodisciplina atat de importanta? „Capacitatea ta de a-ti dezvolta autodisciplina va contribui la succesul tau mult mai mult decat orice alta trasatura de caracter.” – Brian Tracy.

Autodisciplina este cheia

Deprinderea autodisciplinei reprezinta secretul implinirii visurilor si aspiratiilor tale. Aceasta creeaza legatura intre gand si punerea sa in fapta, iar lipsa ei duce, inevitabil, la esec. Autodisciplina este cheia ce deschide usa prosperitatii si fericirii.
Pentru a construi o retea CaliVita de clienti si distribuitori, avem nevoie de o autodisciplina solida. Trebuie sa lucram constant ca sa ne atingem scopurile. Se poate intampla ca printre sarcinile constructiei de retea sa fie si unele care nu ne plac in mod special. Unele persoane sunt de parere ca invitatia este o sacina dificila, altele au probleme cu monitorizarea. Exista si oameni care au tendinta sa isi piarda entuziasmul o perioada indelungata, ceea ce le ingreuneaza revenirea la lucru. In consecinta, avem nevoie de autodisciplina pentru a lucra eficient luna de luna si pentru a ne atinge obiectivele de business.

Avem nevoie de curaj

Din fericire, autodisciplina este un obicei care poate fi deprins cu practica si repetitie. Care sunt domeniile din viata noastra carora trebuie sa le acordam o atentie speciala? Pe langa profesia noastra, este util sa practicam autodisciplina in urmatoarele domenii: stabilirea zilnica a scopurilor, managementul timpului, antrenament (miscare fizica), economisirea banilor, invatare si curaj. Avem nevoie de curaj pentru a putea face lucrurile pe care trebuie sa le facem si a ne confrunta temerile in loc de a le evita.

Avem, de asemenea, nevoie de curaj pentru a ne alcatui lista de lucruri pe care nu trebuie sa le facem si a o urma. Trebuie sa stabilim care sunt activitatile pe care nu avem voie sa le facem pentru ca doar ne consuma timpul si nu ne aduc mai aproape de scopul nostru. Ba, dimpotriva, ne indeparteaza de el.
Cu totii ne dorim o viata implinita si fericita, dar trebuie sa ne-o construim. In cadrul acestui proces, motivatia este cea care ne sustine, iar CaliVita ne ofera backgroundul necesar. In orice caz insa, autodisciplina este responsabila de dezvoltarea noastra!