Comunitatea Calivita

An nou, rezultate noi

Cu siguranta ai avut de multe ori senzatia ca eforturile tale nu sunt rasplatite indeajuns. Ai investit mult timp si energie ca sa iti atingi scopurile, dar rezultatele mult asteptate intarzie sa apara. Am intrat in anul nou si tu iti doresti sa dai cu adevarat lovitura cu afacerea CaliVita. Cum ar trebui sa incepi? Care ar trebui sa fie principiul dupa care iti stabilesti prioritatile?

Ai nevoie de un plan

Cand vrem sa ducem la bun sfarsit un lucru dificil, trebuie sa vizualizam intregul proces. Abia apoi sa rezolvam sarcinile una cate una. Ca atunci cand construiesti o casa. Ai nevoie de un plan, iar constructia va progresa in ordinea stabilita, caramida cu caramida. 

Daca ai un plan si stii ce rezultat vrei sa atingi in 2021 cu ajutorul afacerii CaliVita, poti trece la pasul urmator. Defineste etapele care te asteapta si stabileste o data-limita pentru indeplinirea lor sau perioade de timp, daca e vorba de sarcini recurente.

Regula 80/20

Pe ce trebuie sa ne bazam prioritatile dacă avem mai multe lucruri de facut? In acest caz se poate aplica regula 80/20, potrivit careia 80% din consecinte sunt cauzate de doar 20% din cauze. 

Cum poate fi aplicata aceasta regula in share marketing? Putem observa respectarea acestei reguli in multe domenii. De exemplu, 20% din clienti produc 80% din profit, 20% dintre produse sunt responsabile de 80% din incasari, 20% dintre prospecti sunt interesati de prezentare (acest procent nu e identic cu cel al persoanelor care se inscriu in comunitate) si 80% nu sunt interesati etc. Lucrul cel mai remarcabil este ca 20% din lucrurile pe care le faci sunt responsabile de 80% din succesul tau!

Inseamna ca merita sa te concentrezi pe 20% dintre activitatile cele mai importante si sa te dedici acestora cat mai mult posibil. Care sunt aceste activitati in share marketing?
 – Intalniri cu noile cunostinte
– Organizarea de prezentari, participarea la evenimentele firmei
 – Monitorizari
 – Dezvoltare personala
 – Comunicare cu echipa

Daca respecti aceasta regula, poti decide cu mai multa usurinta care din multitudinea de sarcini iti va lua mai mult timp si pe care o poti rezolva mai rapid. Daca pui cu adevarat accentul pe sarcinile importante, vei observa ca esti mai productiv si lucrezi mai usor fiindca faci lucrurile care conteaza si nu iti pierzi timpul cu cele care nu aduc rezultate.

Steve Jobs a spus odata: „A hotari ce sa NU faci e la fel de important cu a hotari ce sa faci.”

Anul acesta, ia hotararea sa te concentrezi pe 20% dintre activitatile cu adevarat importante. Nu uita, mereu ai nevoie de un plan de actiune.