Sanatate

Ai auzit de kudzu?

Kudzu este o planta medicinala din Asia cunoscuta pentru efectele sale benefice asupra sistemului imunitar, foarte importante toamna si iarna. Radacina uscata de kudzu este folosita de multa vreme in medicina chinezeasca, insa in ultimii ani aceasta planta a inceput sa fie subiectul unor numeroase studii stiintifice, care pana acum au prezentat rezultate pozitive.

Efectele benefice ale extactului de Kudzu

S-a demonstrat ca planta kudzu poate reduce inflamatia si febra. In special regland citokinele antiinflamatoare. Are proprietati antioxidante, datorate substantelor chimice pe care le contine. Din acest motiv, este folosita pentru a preveni diferite afectiuni asociate cu inflamatia cauzata de stresul oxidativ. Efectele sale asupra artritei sunt, de asemenea, considerate foarte promitatoare.
Moduland procesele imunitare, fitoestrogenii din kudzu pot incetini imbatranirea si pot creste rezistenta sistemului imunitar.

Dar kudzu nu este benefica doar pentru sistemul imunitar. Cercetarile au demonstrat ca are un efect pozitiv, de protectie si asupra sistemului cardiovascular. In caz de tromboza, stenoza vasculara sau hipertensiune arteriala, de exemplu, putem apela la acest leac traditional, cunoscut si utilizat de mii de ani.
De asemenea, acum, cand zilele sunt tot mai scurte, este important de stiut ca planta kudzu poate fi un sprijin de nadejde si in lupta impotriva depresiei. Una dintre substantele sale active numita puerarina poate imbunatati capacitatea de invatare, avand un efect pozitiv asupra memoriei, ceea ce o face un posibil candidat in lupta impotriva bolii Alzheimer, cand este nevoie de actiune preventiva sau terapeutica.

Kudzu se regaseste in Immunvirex

Daca si tu vrei sa te bucuri de beneficiile acestei plante medicinale, incearca Immunvirex. Acesta contine o combinatie unica de vitamine, minerale, probiotice si ingrediente active din plante, care si-au demonstrat capacitatea de sustinere, intarire si protectie a sistemului imunitar, cu efect antiviral puternic si de spectru larg.

Sursa bibliografica: Paweł Siudem, PhD, Department of Physical Pharmacology and Bioanalysis, Wydz. Pharmacology, Medical University of Warsaw

Acest articol a fost scris de...

Urmariti-ne pe Facebook si Instagram.