Antreprenoriat

5 tipuri de postari pentru Social Media

In ultimii ani, mediul online a devenit o parte integranta a vietii noastre, oferindu-ne sansa de a avea acces la diverse informatii si cunostinte, de a comunica cu diferite persoane la nivel global, de a ne promova produsele si serviciile si nu in ultimul rand de a invata constant prin intermediul cursurilor, tutorialelor, platformelor de e-learning si altor mijloace. Platformele de Social Media ne ofera posibilitatea de a ne conecta cu oameni din intreaga lume, de a ne pastra relatiile sociale si de a comunica cu familia si prietenii nostri. De-a lungul anilor, acestea au devenit si un instrument esential de business marketing pentru afaceri, fie ele mici, medii sau mari. Oricine, persoana sau brand, are o pagina de Social Media prin intermediul careia posteaza frecvent si construieste legaturi emotionale cu consumatorii

Datorita faptului ca mai toti oamenii isi petrec o mare parte din timpul lor online, companiile pot ajunge la un numar mare de oameni prin intermediul retelelor sociale si a motoarelor de cautare. 

In plus, ele permit companiilor sa-si vanda produsele si serviciile in intreaga lume, indiferent de locatia geografica a clientilor lor.

Chiar si tu antreprenor, la inceput de drum sau chiar veteran in bresla, cu siguranta ti-ai dat seama de importanta postarilor in Social Media. 

Din acest motiv, noi am pregatit cateva sugestii de postari pentru tine care sa te ajute sa devii mai vizibil si sa iti cresti engagementul.

Tipuri de postari pe care le poti face in Social Media

.

1. Postare de promovare

Bineinteles ca acest tip se afla in varful listei. Pana la urma, vanzarile sunt cele care arata eficienta si succesul unei postari, reclame sau campanii care au ca obiectiv atragerea de clienti. 

O postare care are ca scop promovarea este o modalitate de a atrage atentia catre un produs specific prin intermediul platformelor Social Media, blogurilor sau a altor canale online. 

Scopul acestei postari este de a informa publicul despre caracteristicile si beneficiile acestuia, cu intentia de a-l convinge sa-l cumpere sau sa ia in considerare achizitia acestuia.

Are si cateva avantaje:
Atrage atentia publicului catre produs si imbunatateste cunoasterea acestuia.
Ofera oportunitatea de a interactiona cu publicul prin comentarii si intrebari.
Poate oferi informatii valoroase despre produs, cum ar fi caracteristici, descrieri si beneficii, ceea ce ajuta la luarea unei decizii de cumparare mai rapida.
Poate contine oferte speciale sau reduceri pentru a incuraja achizitia.
Poate contribui la cresterea vanzarilor prin cresterea interesului pentru produs.

Structura unei postari de promovare a unui produs poate fi urmatoarea:

Introducere: Prezentarea produsului si a problemelor sau nevoilor pe care le rezolva.
Beneficii: Evidentierea avantajelor unice ale produsului, cum ar fi calitatea, eficienta, usurinta de utilizare etc.
Oferta speciala: Oferta speciala, cum ar fi reducerea pretului sau cadoul oferit cu achizitia produsului.
Final: Incurajarea clientilor sa faca o achizitie.

2. Postare de tip review

O postare de tip review prezinta opinia sau perceptia reala/autentica a unei persoane despre un produs sau serviciu. Acest tip de postare poate include detalii despre calitatea, eficienta, pretul si orice alte aspecte relevante ale produsului sau serviciului evaluat

Scopul ei este de a oferi informatii utile si valoroase despre un anumit produs sau serviciu potentialilor clienti sa ia o decizie informata in privinta achizitiei.

Practic este o recenzie scrisa de o persoana care impartaseste experienta sa. Astfel de postari pot fi foarte utile pentru cei care cauta informatii relevante si de incredere inainte de a lua o decizie de cumparare sau de a participa la un eveniment. Prin acestea le vei oferi urmaritorilor tai informatii care ii vor face sa revina la tine pentru o parere sau un sfat.

Care sunt avantajele?
Review-urile ajuta consumatorii sa ia decizii informate si sa cunoasca perspectiva altor utilizatori.
Review-urile cresc increderea consumatorilor intr-un brand sau produs.
Postarea de tip review poate ajuta la cresterea vizibilitatii brandului sau a produselor, ceea ce poate atrage potentiali clienti.
Review-urile pot stimula discutiile si interactiunile cu publicul, ceea ce poate duce la cresterea engagement-ului si a loialitatii fata de brand.

Structura unei postari de review a unui produs poate fi urmatoarea:
Introducere: Prezinta pe scurt produsul si motivul pentru care l-ai incercat.
Descrierea produsului: Ofera o imagine de ansamblu asupra ingredientelor si beneficiilor produsului.
Experienta personala: Descrie experienta ta personala cu produsul.
Recomandare: Fa o recomandare.

3. Postare de brand personal

Postarea text de brand personal este o strategie prin care iti vei construi si promova propria imagine in mediul online. 

O postare de brand personal este o postare prin care o persoana isi promoveaza si isi construieste propria imagine personala pe pagina de Social Media. Aceste postari pot cuprinde diferite subiecte, cum ar fi realizari profesionale, hobby-uri, opinii personale, recomandari sau pur si simplu activitati cotidiene care dezvaluie personalitatea si valorile personale ale individului.

De ce sa faci o astfel de postare? Pentru a permite urmaritorilor tai sa cunoasca mai bine persoana din spatele contului si sa stabileasca o conexiune personala cu ea. Aceste postari pot ajuta la cresterea credibilitatii si a increderii urmaritorilor, dar si la crearea unei comunitati care sa sprijine si sa incurajeze dezvoltarea personala si profesionala.

Avantajele unei postari de brand personal sunt:
Cresterea notorietatii si a vizibilitatii online.
Cresterea credibilitatii pentru ceea ce promovezi pe pagina ta.
Construirea unei relatii mai puternice cu cei care te urmaresc.
Crearea unei imagini puternice si coerente.

Ce vei scrie intr-o postare de tip brand personal? 

Continut relevant si valoros, care sa prezinte abilitatile, experienta si pasiunile tale, precum si activitatea din timpul liber. Prin postarea de brand personal, se poate crea o conexiune mai puternica cu publicul tinta, care poate sa devina ulterior clienti fideli sau parteneri de afaceri.

4. Postare de interactiune

Dupa cum ii spune si numele, o postare de interactiune incurajeaza publicul sa reactioneze intr-un anumit mod cu ceea ce ai postat. Practic, solicita raspunsuri sau actiuni din partea utilizatorilor, cum ar fi comentarii, distribuiri, aprecieri sau reactii emotionale. 

Scopul acestei postari este de a crea o conversatie sau o implicare activa a comunitatii online. Aceasta incurajeaza si faciliteaza angajamentul si interactiunea utilizatorilor cu continutul publicat. O astfel de postare poate fi sub forma de intrebare adresata audientei, o provocare, un sondaj, un concurs sau orice alt tip de continut care ii implica pe utilizatori sa interactioneze.

Care sunt avantajele postarilor de interecatiune?
Postarile de interactiune ajuta la cresterea implicarii utilizatorilor intr-un anumit subiect sau discutie.
Permit obtinerea unui feedback valoros de la audienta ta, care poate fi utilizat pentru a imbunatati produsele sau serviciile oferite.
Imbunatatesc vizibilitatea.
Ajuta la construirea si consolidarea increderii comunitatii online

Ce vei scrie intr-o postare de intercatiune?
Intrebarea sau provocarea: Formuleaza o intrebare deschisa sau o provocare care sa incurajeze interactiunea cu publicul.
Informatii relevante despre subiectul postarii.
Cateva cuvinte de incurajare: Iti astept comentariul!” sau „Distribuie aceasta postare cu prietenii tai!„ sau „Lasa-mi un like daca esti de acord” etc.

5. Postare de educare

O postare de educare are scopul de a informa si de a educa publicul, de a explica un subiect complex intr-un mod accesibil si de a incuraja explorarea ulterioara a subiectului. 

Postarile de educare trebuie sa furnizeze informatii valoroase si utile pentru audienta. Aceasta poate curpinde informatii sub forma de statistici, studii si alte informatii relevante care ajuta la cresterea nivelului de cunostinte al publicului.
Folosirea unui ton prietenos si accesibil este obligatoriu pentru a fi usor de inteles si accesibil pentru toata lumea.

Avantajele unei postari de educare sunt:
O postare educativa poate ajuta la imbunatatirea cunostintelor publicului despre un subiect specific.
Postarile educative cresc constientizarea publicului despre necesitatea unui produs sau serviciu.
Acest tip de postare poate sprijini procesul de invatare continua.
Ajuta la dezvoltarea personala a cititorilor, oferindu-le informatii valoroase pentru propria sanatate.

Structura unei astfel de postari ar putea fi urmatoarea:
Introducere: Prezentarea subiectului despre care vei scrie in continuare.
Continut: prezentarea informatiilor necesare pentru intelegerea subiectului.
Prezentarea unui produs Calivita care corespunde subiectului postarii

 

Retine! Acestea sunt doar cateva propuneri, insa variantele pe care le poti crea sunt infinite. Pana atunci, urmareste indeaproape activitatea de pe paginile tale de Social Media si gaseste varianta care merge cel mai bine cu nisa pe care o promovezi.

Acest articol a fost scris de...