Viata activa

2 minerale esentiale pentru un stil de viata activ

Iulie este aici, iar odata cu ea vin si temperaturile arzatoare. In aceasta perioada a anului, corpul nostru are nevoie de cantitati mai mari de minerale, atat de importante in nenumarate procese esentiale. Cum gradele din termometre continua sa creasca de la o zi la alta, pe masura ce petrecem mai mult timp in aer liber, avem tendinta de a ne misca mai mult si, de asemenea, sa transpiram mai mult din cauza caldurii.

Importanta magneziului in organism

Transpiratia ne face sa pierdem minerale valoroase, pe care trebuie sa le inlocuim apoi pentru a reface balanta electrolitica. 

Acest lucru este valabil mai ales pentru magneziu, indispensabil, printre altele, pentru functionarea sanatoasa a muschilor. Magneziul este implicat in 80% din reactiile metabolice ale organismului. Unul dintre cele mai importante roluri ale sale este in producerea de energie in organism. Astfel nu este surprinzator ca nivelurile scazute de magneziu pot duce la oboseala sau senzatie de epuizare.

In timpul vacantelor, ai mai mult chef de activitati in aer liber cum ar fi o tura cu bicicleta, plimbari mai lungi pe poteci de munte sau sa te bucuri de niste sporturi nautice cu prietenii.

Totusi, la un moment dat vei simti cu siguranta ca organismul tau necesita mult mai multa energie. Chiar vei simti nevoia de hidratare constanta. Acest lucru se intampla si din cauza unei carente de magneziu. Deficienta de magneziu vine si cu cateva simptome, precum: oboseala, stare de slabiciune, pierderea poftei de mancare, greata urmata de varsaturi, crampe musculare si chiar ritmuri anormale ale inimii. Printre alte cauze, deficienta de magneziu apare, intr-adevar, si de la transpiratul excesiv, fie de la temperaturile de afara, fie de la cresterea intensitatii efortului fizic.

MagneZi B6 pentru un stil de viata activ

Dezvoltat special pentru a oferi un sprijin complex pentru sistemele muscular si nervos, MagneZi B6 de la Calivita contine nu numai magneziu, ci si vitamina B6 si zinc. 

Este recomandat tuturor persoanelor care au o viata dinamica, precum si in caz de pierdere excesiva de lichide (prin transpiratie, de exemplu). Poti adminstra magneziu si ori de cate ori simti ca ai nevoie de un plus de energie in zilele obositoare si istovitoare.

Importanta calciului in organism

Deci am stabilit ca vara, echilibrul nostru electrolitic poate fi destabilizat din cauza temperaturilor caniculare. Totusi, magneziul nu este singurul mineral care este eliminat prin transpiratie. Printre aceste minerale eliminate se numara si calciul, care este la fel de necesar pentru functionarea sanatoasa a muschilor. Calciul este esential pentru multe functii ale corpului. Astfel o deficienta poate avea efecte pe scara larga, inclusiv asupra muschilor, oaselor si dintilor, precum si asupra sanatatii mintale.

Deficienta de calciu

Deficienta de calciu se manifesta prin crampe ale muschilor, amorteala, furnicaturi in degete, oboseala, lipsa poftei de mancare sau ritmuri cardiace neregulate. 

Din fericire, calciul este usor de inlocuit (in ciuda faptului ca organismul nu il produce singur). Calcium Magnesium PLUS de la Calivita este un supliment cu calciu si magneziu conceput pentru a sustine sanatatea oaselor, functia musculara normala si sistemul nervos.

Am venit in completarea acestui mineral si cu un adaos de vitamine D3 si K2. Acest produs este recomandat in special daca doresti sa te asiguri ca aduci aportul adecvat de calciu astfel incat sa contrabalansezi cresterea activitatii fizice.

Corpul nostru foloseste minerale pentru multe sarcini diferite, inclusiv pentru a mentine oasele, muschii, inima și creierul sa functioneze la capacitate maxima.

Acest articol a fost scris de...